2012-07-30

Helg med värme och intervaller


Värmen består här borta i Finlandslandet. Under helgen har det varit pressande varmt och runt 30 grader. I lördags var det dags att springa tartanintervaller igen och på grund av värmen tvingades jag skjuta på starten för dessa till senare på kvällen. Dessvärre har jag drabbats av en lättare sommarförkylning (sovit med öppet fönster) och ett sent matintag innan intervallerna försvårade passet en aning. Coachens skiss var även den riktigt tuff: 3x2000m, 2x1000m, 3000m, 1000m, Pj: 400m 1:50. Alltså totalt 12 km tartanintervaller och dessutom i högt tempo. De inledande tre 2000ingarna snittade jag in strax under 3:05/km och sedan avverkades de två tusingarna på 3:00. Inför den tuffa 3000ingen ändrade jag upplägget en aning. Istället för 3000m, 1000m sprang jag 2000m och 2x1000m. Lite lättare (framför allt mentalt) men även med rappare avslutning vilket kan vara värdefullt att ha i bagaget inför kommande tävlingar. Väldigt nöjd med utfallet på detta pass som bestod av rätt många varv runt banan i högt tempo. Den lätta förkylningen, det sena matintaget och sololöpning gjorde inte heller passet enklare att ta sig igenom. Kan jag bränna av pass som dessa med ganska tunga ben från början så finns det så klart goda möjligheter till hyfsade tider med lite lättning och formtoppning.

Totalt skrapade jag ihop 130 km för veckan med två stycken intervallpass. Under veckan hade jag dessutom en ganska slitig resa till Finlandslandet vilket gjorde att mängden blev aningen mindre än normalt.


I söndags såg jag även Christopher Nolans avslutande del i hans Batman-trilogi. Peppet och förväntningarna så klart skyhöga från min sida och det var därför otroligt skönt att se att han levererade även i denna sista del. På ett skickligt sätt syr han ihop de lösa trådarna från de två tidigare filmerna i denna monumentala och episka final. Mest överraskande var Anne Hathaways gestaltning av Catwoman (även om hennes karakätr aldrig nämns vid det namnet under hela filmen). Hon var fullkomligt strålande och stal nästan filmen från övriga skådespelare. Törs man hoppas på en fristående film med henne i framtiden? Hur som helst så kommer tomrummet efter denna trilogi vara stort. Kanske kan The Hobbit (Bildo) fylla detta mot slutet av året då filmen har premiär?

6 kommentarer:

Johan B sa...

Ian Kellen twittrade att Bilbo blir tre filmer. Kommer alltså bli en trilogi även det.

swyzak sa...

Intressant att Bilbo som är en bok som är tunnare än ngn av Sagan om Ringen böckerna (till sidantalet) ensam renderar 3 filmer, när hela trilogin också gjorde detsamma... Milk the cash eller har man bakat in Silmarillion också?

Patrik Engström sa...

Johan B & Swyzak:

Jag måste erkänna att jag var lite orolig över det faktum att Bilbo som är en ganska tunn (antal sidor) bok skulle bli två filmer. Nu ska den bli en trilogi? Man undrar jag hur Peter Jackson tänker...

Johan B sa...

Silmarillion har de inte rättigheter till så de får enbart använda sådant som finns i Bilbo och Sagan om ringen-trilogin.

Initialt tror jag tanken var att göra en film av Bilbo-boken och en film som spänner mellan Bilbo och Sagan.om ringen-trilogin. Men att de släppte den idén senare och gjorde två filmer av Bilbo i stället.

Att det nu blir tre filmer kan ju vara ett tecken på att de återigen funderar på en sådan överbryggande film. Tyckte att jag läste att Elijah Wood hade en roll i den nya serien så man kan ju gissa att överbryggningsfilmen skulle kunna beskriva Vidstiges övervakning av Fylke. Och säkert också Gollums väg till Mordor.

Om jag inte minns fel så finns det i den fullständiga versionen av Sagan om ringen en mängd med appendix som beskriver vad som händer efter de böckerna. Men också saker som hände mellan Bilbo och Sagan om ringen. Det måste jag dock dubbelkolla.

raybanoutlet001 sa...

ugg outlet
ugg outlet
cheap basketball shoes
true religion outlet
nike store
adidas nmd
gucci sito ufficiale
ugg boots
longchamp handbags
ray ban sunglasses

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
oakley sunglasses
los angeles lakers jerseys
tods outlet
canada goose jackets
ultra boost
michael kors outlet
golden goose sneakers
longchamp bags
issey miyake
minnesota vikings jerseys