2012-07-12

Skattjakt

Gårdagen bjöd som sig bör denna sommar på lite gråmulet väder med omväxlande skurar. Mellan dessa hann vi under förmiddagen rasta av barnen lite vid en lekplats nära Sala centrum. Då familjen vände tillbaka till stugan passade jag på att ta mig dit löpandes och kunde därmed bocka av dagens första löppass.

En hastig tvagning och intagen lunch senare begav vi oss vidare till Sala silvergruva för en skattjakt tillsammans med barnen. Denna attraktion bjöd först på lite information om gruvverksamheten där förr i tiden samt en liten guidad tur ner i djupet på Morias gruvor. Efter detta väntade en skattjakt runt området. Barnen verkade tycka detta var riktigt skoj och plöjde runt där bäst de orkade.

Då vi kom tillbaka till sommarstugan passade jag på att klättra i lite i träd och såga ner några grenar innan jag bytte om till dagens andra löppass som jag genomförde i närheten av Salas järndamm. Drabbades lite av soppatorsk efter halva passet då jag insåg att den tidigare hastigt intagna lunchen även var lite i minsta laget. Inte gjorde det saken bättre av att talboken jag då lyssnade på även beskrev en festmåltid som intogs. Lyckades dock ta mig tillbaka löpandes till stugan och fyllde tanken snabbt med lite mackor innan återhämtningen påbörjades med vedeldad sauna och efterföljande grillning.