2012-07-13

Tillbaka

Alvar gillar att åka rutschkana.

Under torsdagen packade vi väskorna och städade av sommarstugan en aning innan vi begav oss hemåt. Vi tog dock inte raka vägen hem utan svängde förbi Skultuna och dess fabriksbutiker där vi strosade runt lite. När vi väl var färdiga där fortsatte vi hemfärden via Västerås och passade då på att pizzaluncha tillsammans med Swyzak. Mäkta trevligt och dessutom belönades vi med strålande solsken under lunchen som faktiskt kunde intas utomhus. Dessa tillfällen har verkligen inte vuxit på träden den här sommaren. Väl hemma väntade en del uppackning innan jag hann pipa ut på ett förlängt distanspass runtom i Sollentuna.

Venla får öva lite tennis tillsammans med Mamma Marika.

Idag (fredag) har vi tvättat av merparten av smutstvätten samt hunnit med att storhandla och fylla upp kyl och frys som gapade mestadels tomma då vi kom tillbaka hem. Under eftermiddagen precis då jag var på väg ut för dagens långpass med kvalitetsinslag så kom det ett fruktansvärt skyfall med både blixtar och dunder. Fick således skjuta ett tag på passet men en kort stund senare sken solen återigen upp och jag kom då äntligen ut på passet. Coachens skiss var en fortsättning på det terrängpass jag körde förra veckan. Idag var det 95 minuter terränglöpning i Lidingöloppsfart plus 20-25 sekunder. Utöver detta var det 20 minuters uppvärmning vilket innebar transportlöpning till Ursviks krävande terrängspår samt lite nerjogg vilket allt som allt skulle summeras upp till två timmars löpning. Skissen såg ut enligt: Uppv. 20', 95' @LLP+20-25'', Nerjogg 5'.

Elias behöver inga privatlektioner.

Jag har krämat på de senaste dagarna med hyfsat med mängd och kroppen kändes lite seg inledningsvis. Då jag fick öka tempot lite i Ursviksterrängen så kändes det dock lite lättare. Höll den aviserade målfarten genom de 95 minuterna och snittade in dessa på 3:57/km. Mot slutet började jag bli lite tung i ena låret vilket förmodligen är en reaktion på mycket mängd de senaste dagarna samt att jag inte kört något riktigt långpass sedan Stockholm marathon. Totalt blev det 30 km på exakt två timmar blankt. En bra uppvärmning inför morgondagens höjdpunkt, Jubileusmarathon. Jag ska inte springa loppet men eftersom det bokstavligen går förbi husknuten där jag bor så ska jag naturligtvis följa det mycket noggrant. Jag ska heja fram några av mina kamrater som ska springa loppet samt försöka fotografera en del.

Elias och Venla har inlett badsäsongen. Inbjudande badväder? Nej, det är precis lika kallt som det ser ut.