2012-08-30

5.6km, 2.8km, 1.6km, 3x1000m

I tisdags körde jag mitt första kvalitétspass sedan SM. Eftersom fokus nu ligger mot Lidingöloppet så kommer merparten av de distanspass och intervaller jag genomför köras just i terräng.

Passet bestod av både terräng och tartaninslag i varierande farter vilket var kul. Först var det terräng i Polisens sugande sågspånsspår enligt 5.6km, 2.8km, 1.6km @LLP, LLP-5'', LLP-10''. Alltså farterna på dessa tre intervaller skulle börja från Lidingöloppsfart och sedan successivt ökas ner med 5 sekunder per km och sluta på 10 sekunder snabbare per km.

Efter dessa tre intervaller joggade jag snabbt över till Polisens tartanbana och avslutade passet med tre snabba tusingar. Allt kändes bra vilket var positivt. Backstyrkan i terrängen kändes ok för att vara första hårda passet och tåligheten i högre farter satt fortfarande i sedan inriktningen mot bana och SM. Jag vet sedan tidigare att de första passen när fokus under hösten flyttas från bana mot terräng brukar upplevas som ganska tunga då man ligger lite efter med backstyrkan. I sommar har jag dock underhållit denna komponent med en hel del längre snabbdistanser i just terräng så förhoppningsvis har jag redan lite terrängtålighet i bagaget till årets Lidingölopp.