2012-08-15

Intervaller med 1:37-Bergman

Igår kväll kom 1:37-Bergman (aka Mr. Lidingö) förbi mig och tillsammans styrde vi benen mot Polisspåret. På agendan stod det både terräng- och banintervaller så det kändes som ett ganska inspirerande hopkok av snabba saker som vi skulle avverka.

Efter lite uppvärmning och löpskolning så körde vi först två stycken terrängvarv, ett på 2.8 km följt av ett kortare på 1.6 km. Efter dessa som sprangs i LT respektive 10KP-fart så pausjoggade vi direkt till Polisens egna tartanbana och körde sedan tre stycken tusingar och avslutade med tre stycken 800ingar.

Eftersom tartanvarvet inte är fullsize, dvs kortare än 400m så var det lite svårt under intervallerna att avgöra vilken fart man hade vid varvning vilket ofta är ett bra sätt att kontrollera att man håller rätt fart. Istället för att springa 2.5-varv som en traditionell tusing är på 400m-varv så fick vi nyttja de markeringar som fanns på banan som visade både 1000m och 800m samt anpassa pausjoggen efter detta. Tack vare föredömligt sällskap och sparring av den gode 1:37-Bergman så hölls tempot uppe riktig bra. Den inspirationslösa känslan från förra veckans Långlöparnas kväll var som bortblåst. Trots att jag hade drygt fem km terräng i benen innan tusingarna så avverkades dessa på 2:58/3:03/2:56. På de avslutande 800ingarna fick jag draghjälp under det avslutande varvet och lyckades på så sätt grisa på lite extra hårt och hade riktigt bra tider tillsammans med känsla under dessa. Tyckte mig skönja en bättre känsla under banintervallerna vilket jag tacksamt tar emot. Kan vara värdefullt att ha i bagaget inför nästa veckas SM.

Det är påtagligt hur mycket mer stimulerande det är att ha sparring och sällskap under de hårdare intervallerna man kör. Jag brukar till 99 procent genomföra alla dessa solo på grund av jobb- och familjesituation men vid tillfällen som dessa så får man passa på att njuta lite extra. En lugn nerjogg med Bergman efter passet och mycket intressanta diskussioner. Bergman såg genompasset riktigt fräsch ut och det ska bli mycket intressant att se vad han kan prestera på lördag under Midnattsloppet.

Allt som allt en härlig sensommarkväll kryddad med Bergman och intervaller. Det blir knappast bättre än så här.

1 kommentar:

swyzak sa...

Låter som en riktigt sweet sommarkväll... Kör hårt på söders höjder på lördag....