2012-08-31

Jag har bara regn hos mig

Gårdagen bjöd på härligt sensommarväder men idag var det minsann andra bullar. Sommaren sjunger verkligen på sista versen och idag fick man en förvarning om vad som komma skall.

Regnet har bokstavligen vräkt ner hela dagen. Himlen är gråmörk och inte en endaste solstråle har lyckats ta sig igenom det kompakta molntäcket. Till på köpet väntade en lång snabbdistans genom Ursvik och jag måste erkänna att jag rynkade lite på nästan åt det då jag bytte om till lunchpasset. Men så kom jag att tänka på att jag är en av de lyckligt överlevande från årets Stockholm marathon. Har jag tagit mig igenom det så skulle dagens pass inte vara några problem.

Sagt och gjort så värmde jag upp med lite lätt löpning från jobbet till Ursvik och snurrade sedan runt där i 75 minuter i en fart som skulle vara 90% av tilltänkt Lidingöloppsfart. Benen kändes väl så där lagom men snittfarten blev ändå klart bättre än jag egentligen siktat på och pulsen höll sig på låga och fina nivåer. Lite märkligt då terrängen var lerig och tungsprungen och jag fick sicksacka fram mellan stora vattensamlingar. Totalt sett såg jag tre personer under mina kilometer genom Ursvik. Två löpare och en som rastade sin hund (så klart okopplad). Ingen direkt folkfest med andra ord.

Dök upp på jobbet efter lite drygt 90 minuter till kollegornas stora belåtenhet. Jag var helt nergrisad och de skrattade gott åt detta. Duschen efteråt var dock väldigt uppskattad. Både av mig och kollegor.