2012-08-13

Tillbaka i vardagsrutinerna

Ok, måndag igen. Och inte vilken måndag som helst. Semestern är slut och dessutom är OS över. Tomheten jag känner är avgrundsdjup. OS avslutades dock med en rafflande handbollsfinal och ett riktigt underhållande marathonlopp för herrarna. Kipsang trampade gasen i botten och avverkade femman mellan 10-15 kilometer på makalösa 14:11. I samband med detta var det en hel del löpare som fattade fel beslut och valde att försöka gå med i farthöjningen. Detta fick stora utslag mot slutet av loppet och det var rena slakten för vissa. Etiopien fick bittert stå sitt kasst då alla tre av deras löpare tvingades bryta. Även Kipsang själv fick plikta för sin galna rusning och blev passerad av den ganska överraskande segraren Kiprotich från Uganda och sin landsman Kirui som återigen visade vilken fenomenal mästerskapslöpare han är (dubbel världsmästare på de två senaste mästerskapen och nu OS-silvermedaljör).

Hur som hest är det bara att ta nya tag mot semester-2013 och OS-2016. 48 veckor respektive fyra år tills nästa jackpot. Lite mental uppförsbacke minst sagt. För att mildra detta en aning har jag en konferensresa till Berlin i oktober samt en höstsemester på två veckor till Thailandslandet att se fram emot.

Under dagen pep jag iväg på ett distanspass runt Ursviks nejder och matade benen med lite höjdmeter. De senaste veckorna har träningen mestadels utförts på tartan och landsväg men nu till Midnattsloppet som är mäkta kuperat på den avslutande hälften och Lidingöloppet kan det vara bra att logga lite höjdmeter för att stärka upp backkapaciteten.

Vad gäller träningen förra veckan så fick jag ihop lite drygt tio mil med ett intervallpass, en tävling och ett lättare långpass. Förhoppningsvis suger kroppen upp den träning jag gett den under sommarmånaderna och piggnar till successivt nu till de kommande tävlingarna.

Inga kommentarer: