2012-09-17

Alvars debut hos farmor och farfar

Elias pressar på. Längd efter längd med ryggsim.

Helgens stora snackis hos familjen Engström var att alla tre barnen tillbringade lördagen och söndagen hos farmor och farfar. Alltså var det debut för Alvar att sova över hemma hos dem och det gick helt galant. Farmor och farfar höll barnen sysselsatta hela helgen. Eller så var det tvärt om.

Då jag och Mamma Marika återvände hem efter lite matshopping infann sig en märklig tystnad i hela huset. Inga barn som skrek, röjde runt eller bråkade med varandra. Inte heller några barn som lekte, sjöng eller skrattade så det stod härliga till. Som sagt, en märklig tystnad infann sig i huset. Både jag och Marika spenderade en stor del av eftermiddagen med att sova. Jag skulle bara sluta ögonen lite och vaknade upp drygt tre timmar senare. Denna lyx att kunna ta sig en liten siesta i lugn och ro på eftermiddagen har jag nog inte kunnat unna mig på knappt två år.

Under söndagen hade Elias och Venla sina tekniksim och simskola. Jag är otroligt imponerad av deras simförmåga. Själv tillhör jag tre av Sveriges sämsta simmare så att se sina barn drillas i de olika simsätten längd efter längd i bassängen är fantastiskt. Även själva simträningen i sig är ett föredöme. Ingen dötid eller tjafs. Här aktiveras barnen i cirka en timme och avverkar längd efter längd under lärarnas noga övervakning. Impressive!

Vad gäller löpningen så tyckte jag mig skönja en förbättring i låret mot slutet av veckan. Jag testade tre kilometer i torsdags, sju kilometer i fredags, 12 + 7 km i lördags och sedan 20 km i terräng på söndagen. Låret kändes successivt bättre och bättre men det stramar fortfarande till i vissa moment och ordet som bäst beskriver känslan i låret är: skört. Jag har fortfarande inte gett upp hoppet om en start på Lidingöloppet men värdefull tid har gått förlorad. Formen var dock riktigt bra innan skadan och planen är försöka vässa upp löpningen ytterligare en nivå nu i början av denna vecka. Lyckas jag med detta får jag göra en utvärdering om hur låret tål detta samt hur det står till med formen. Venla avslutar sitt simpass med den obligatoriska bomben!

Inga kommentarer: