2012-09-10

En helg med extra allt

En fullmatad helg är till ända. Mycket hanns med men det fanns även utrymme för lite vila och återhämtning vilket balanserade upp allt på ett väldigt trevligt sätt. Stack hem lite tidigare från jobbet i fredags och tillsammans med familjen och mormor och morfar begav vi oss vidare till sommarstugan i Salalandet dit även farfar senare under kvällen anslöt.

Det är nåt visst med att komma bort från hemmet och vardagen och här fungerar sommarstugan som en fantastisk batteriladdare. Lite lugnrare och lite tystare. Helt enkelt lite närmare naturen. Att få avsluta fredagskvällen och arbetsveckan med ett stillsamt cykelpass på landsvägarna runt Sala och sedan en vedeldad bastu medan solen gick ner vid horisonten är svårslaget.

Under lördagförmiddagen gjorde vi lite sightseeing vid Salas silvergruva (vad annars) innan jag under lunchen hann med ett riktigt fint cykelpass från sommarstugan vidare mot Broddbo, Möklinta och sedan tillbaka via Sala centrum. Allt som allt knappt 50 kilometer på härligt böljande landsvägar. Rejsern jag cyklar på är årsmodell 2001 och således inget fartmonster men eftersom jag själv inte är någon rutinerad cyklist så matchar den min kapacitet rätt bra (just nu åtminstone). Trots att det blåste ganska styggt under passet så lyckades jag ändå gneta på och hålla en acceptabel snittfart under passet. Söndagseftermiddagen bjöd sedan på lek med barnen, mer bastu, grillning och en del tid att läsa bok. Perfekt.

Upp tidigt på söndagen och hemfärd innan lunch. Söndagen präglades sedan av lite vardagssysslor som mathandling och barnens simskola. Jag övervägde testa lite löpning men valde i samråd med Coachen att ge hamsteringen ytterligare en dag till att återhämta sig och följaktligen blev det ytterligare några cykelmil lagda till handlingarna. Sett ur träningsperspektiv blev det extremt klent med löpmil fast räknar jag in tiden på cykel så blir utfallet lite mer acceptabelt.

Inga kommentarer: