2012-09-13

Finbesök

Sandra Eriksson med lätta steg på väg mot Lidingöformen!

Spännande dag igår! Efter en del trixande med tider och scheman som skulle matchas så hade jag och Finlands stjärnlöpare Sandra Eriksson tillslut lyckats boka en tid för lite terrängintervaller tillsammans.

För er som inte känner till och studerar de finska löparna och resultatlistor så är Sandra en ruggigt vass löpare. Bara i år har hon hunnit med att tävla i både Helsingfors-EM och London-OS på 3000m hinder. För några veckor sedan debuterade hon på sträckan 10000m under Finnkampen och dammade på en imponerande spurt över sista varvet och lämnade vår egen Isabellah hängandes. Vi har den senaste tiden messat en del över Twitter och när Sandra nu var på besök i Stockholm så föll det sig så att vi försökte hitta en lucka för lite träning tillsammans.

Eftersom mitt lår dock vägrar att bli bra fick vi göra vissa förändringar i upplägget. Jag plockade upp Sandra efter jobbet och sedan begav vi oss till Polisspåret tillsammans. Sandra joggandes och jag på cykel. Kändes så klart oerhört frustrerande att inte kunna springa och sparra Sandra under terrängintervallerna men istället coachade jag henne vid passeringarna och skrek lite varvtider. Sandra har siktet instället på Lidingöloppet och därför passade det bara att nöta lite kuperad terräng i det sugande sågspånsspåret. Sandra avverkade ett antal intervaller som alla utfördes i progressivt ökande fart med riktigt bra tider. Det ska bli väldigt intressant att se vad hon kan prestera ute på Lidingö om drygt två veckor. Då Sandra var ute och brände av sina intervaller passade jag på att försöka köra lite core/bål-övningar. Nyttigt så klart men attans vad det svider i magpartiet idag.

Efter passet käkade vi middag hemma tillsammans med familjen innan jag skjutsade tillbaka henne in till Stan. Allt som allt en väldigt trevlig och inspirerande dag. Hoppas på flera möjligheter till träning med Sandra när hon är här på besök och förhoppningsvis är jag då i löpbart skick.

2 kommentarer:

Sandra sa...

Säger det igen, tack för allting igår! Otroligt synd att du inte kunde springa, men det kändes motiverande för mig bara att du var där och att någon hade koll på min träning! Nästa pass kör vi tillsammans!! :) Hälsa familjen och så hoppas jag att vi ses på Lidingö!!
ps. Gott med ordentligt bröd till frukosten imorse!! :)

Patrik Engström sa...

Sandra:

Hatten av för dina grymma intervaller och ditt trevliga sällskap! Nästa pass lovar jag erbjuda löpande sparring. Vi hörs!