2012-09-03

Helg med massor av aktiviteter

Den nyligen passerade helgen var en ruggigt hektiskt sådan, framför allt ur barnens perspektiv vars aktiviteter växlar upp och drar mer energi och tid än tidigare. Under lördag och söndag var det fotbollsträning, körframträdande, två kalas och två simträningar som skulle hinnas med.

Mellan alla dessa aktiviteter skulle övriga vardagssysslor också bockas av. Jag ska inte trötta ut er med dessa men det som stack ut lite var framför allt Finnkampen som jag faktiskt mellan barnens aktiviteter och några egna träningspass hann med att avnjuta. Herrarna stod för en härlig uppvisning där framför allt framgångarna på medel- och långdistansgrenarna stod för en avgörande del i deras seger.

Sverige var först på 800m, 3000m hinder, 5000m och 10000m och vann även alla dessa grenar totalt sett tillsammans med 1500m. Den största behållningen tyckte jag var herrarnas 10000m där Sverige utmanövrerade ett ganska blekt finskt lag med att låta Musse dra i 3:00-fart i 6000m innan han sedan placerade sig strax framför de två finnarna som orkat följa och sedan bromsade dessa vilket skapade en lucka åt Ekvall och Lerdahl som ångade på i spets. Då finnarna var tillräckligt långt ifrån för att utgöra ett hot speedade Musse ikapp sina lagkamrater och drog iväg till seger med Ekvall och Lerdahl strax bakom. Härlig lagkörning och ett nytt stiligt pers för debutanten Lerdahl som på lite drygt en vecka nu gjort två 10000m-lopp under sub30. Härligt!

Vad gäller min egen träning distansade jag lite lätt på lördag och avverkade ett långpass på 28 km i söndags. Veckan summerades upp till 143 km med två kvalitétspass och ett långpass. Skönt att vara tillbaka i de gamla hederliga rutinerna igen men benen kändes lite tunga och sega mot slutet av veckan. Jag besvärades även av en lättare känning i min ena hamstring, något jag överansträngde under fredagens snabbdistans. Det verkar inte som om jag kan träna bort eller igenom denna irritation så jag får se hur denna veckas träning ter sig.