2012-09-06

Mina drömmars lopp

I slutet på förra veckan var det febril aktivitet. Sedan i början av sommaren hade jag och Fredrik Uhrbom (den regerande svenske mästeren i marathon) snackat om att sätta upp ett mål under senvintern så att man har något att jobba inför under de mörka vintermånaderna. Sagt och gjort så föreslog jag för honom att vi skulle bege oss ända bort till Japan för att i februari delta i Tokyo Marathon. Uhrbom är som ni säkert vet en pålitlig herre. Han nickade godkännande och gav tummen upp direkt. Det hela gick så lätt och smidigt att jag måste erkänna att jag blev lite paff. Jag hade räknat med en del lirkande och trixande för att övertala honom. Kanske locka med lite sushi och stram japansk lager-öl, men det var icke nödvändigt. Uhrbom gav klartecken och lät även meddela att han skulle se sig om efter fler till vårt resesällskap. Kort därefter signades Enhörnas Linus Nilsson upp samtidigt som Emil Lerdahl och Anders Szalkai även meddelade att de övervägde hänga med.

Anmälningstiden till Tokyo Marathon var endast öppen under augusti månad och vi slängde alla in våra anmälningar via webben. Det som skapade lite oharmoni var att de endast (?) tar in 36 000 startande och när anmälningen stängde hade 304 000 personer visat intresse. Alltså ungefär en chans på tio, per person då platserna lottas ut under oktober. Sannolikheten att hela gruppen skulle få startplatser var väldigt liten. Tack vare lite kontakter lyckades vi dock seeda in oss till loppet och redan innan lotteriet var genomfört få klartecken till start. Vilken lycka! Som halvjapan är Tokyo Marathon lite av mina drömmars lopp och möjligheten att få resa ner dit tillsammans med ett par extremt rutinerade och trevliga löpande herrar gör ju inte saken sämre.

Kort efter detta klartecken kom nästa goda nyhet. Finnair hade kampanj på sina resor till just Tokyo och jag tillsammans med Uhrbom och Nilsson synkade snabbt ihop våra resedatum och flygstolar och utan att jag riktigt hann begripa det hela så satt jag där med en t&r-biljett till Japan samt en startplats i elitledet till Tokyo Marathon. Knappt jag tror det är sant.

Även Uhrbom måste ha växlat upp peppet ordentligt då han i sin senaste post på sin otroligt underhållande blogg hänger ut den fullständigt och klargör att han kommer sikta på en 2:19-tid. Läs mer om det här. Nu väntar vi bara på Linus Nilssons ambitionsplaner och kanske även Lerdahls och Szalkais.

Säsongen 2012 här hemma i Sverige lider sakta mot sitt slut men aldrig har jag längtat så mycket till vinterns hårda grundträning. Jag är beredd att lida och plåga mig som aldrig förr med hopp om att den 24e februari nästa år stå på startlinjen i mitt livs form för att under 42.2 km få springa runt på Tokyos gator i jakten på ett nytt stiligt personbästa.