2012-10-23

5x2km @3:08, Pj: 2' @4:20

Årets femte och sjätte öl intogs under några av de fina middagar vi hade under konferensresan i Berlinstaden.

Efter den trevliga men även lite slitiga konferensresan till Berlinstaden så påbörjades en ny träningsvecka i måndags. Lite speciellt trots allt med denna vecka då det är den sista innan den mycket emotsedda löpvilan som tar vid nästa vecka. Familjen kommer då bege sig av för två härliga semesterveckor i Thailandslandet och jag har därför planerat in min säsongsvila i samband med denna resa. Att spendera en vecka med sol och bad utan löpning borde läka ihop både skalle och ben så att peppet och suget för att prestera på topp säsong 2013 är på topp. Egentligen är det inget fel på peppet då jag inleder säsongen med Tokyo Marathon. Här håller jag redan på att självantända av sug men kroppen har signalerat under vissa perioder att den är sliten och skulle må bra av att få lite längre sammanhållande vila.

Hur som helst så testade jag att avverka lite intervaller direkt på måndag. Coachen hade lagt upp det ganska lätta fartpasset med 5x2km @3:08, Pj: 2' @4:20. Alltså fem stycken 2km-intervaller i 3:08-fart med två minuters pausjogg i 4:20-fart mellan dessa. Det var ett tag sedan jag avverkade intervaller ner under 3:10 så lite orolig var jag över hur kantig jag skulle känna mig under löpningen. Märkligt nog kändes det som om jag hade bra flyt och jag jobbade mig igenom passet utan att behöva ta i. Snitt- och maxpulsen låg dock aningen högre jämfört med i fjol men känslan var trots allt bra under löpningen. En tänkbar förklaring till de högre pulsvärdena kan vara tröttheten i kroppen efter konferensresan.

Tv-tornet Fernsehturm i Berlin i all sin prakt. Där på 208.73(!) meters höjd intogs en strålande middag.