2012-10-08

Hektisk helg

25 meter frisim.

Innan jag ger mig i kast med den andra reflektionen från Lidingöloppet så är det på sin plats med en helgsummering.

Helgen var minst sagt intensiv och hektiskt. Totalt från fredag till söndag så innehöll den: tre stycken kalas, en simtävling, en fotbollsturnering, tekniksim och simskola. Mycket vältajmat passade Frun på att bege sig på kurs under hela helgen vilket så klart försvårade livet och planeringen ganska drastiskt. Nåväl, farmor och farfar ställde upp vilket räddade situationen och jag faktiskt även hann rasta benen en liten stund.

Först ut direkt på lördag morgon var det simtävling för Elias. Han ställde upp i 25 meter bröst, rygg och frisim. Jag har länge oroat mig för att vi när en blivande simmare hemma och detta bekräftades mer eller mindre under denna första tävling för honom. På de tre simsätten placerade han sig etta, tvåa och trea i sin åldersklass och jag var lika imponerad som oroad (simning är ju som bekant ganska vitt skiljt från löpning). Under söndagen var det fotbollsturnering på förmiddagen innan helgen avslutades med tekniksim och simskola för Elias och Venla.

25 meter ryggsim.

Jag själv körde distans på lördag och på söndag en lightanpassad snabbdistans tillsammans med Linus Ö, en skolkamrat från gymnasietiden och numera nybliven klubbkamrat. Verkligen kul att sammanstråla efter alla dessa år, både häftigt och märkligt hur livet korsas och tväras i alla möjliga olika riktningar. Linus preppade formen inför kommande Hässelbyloppet medan jag själv ville testa av hur baksida lår svarade på lite belastning. Efter lite uppvärmning i härligt höstväder snurrade vi runt 10 km på tre stycken tempovarv runt Silverdal. Låret höll sig någorlunda lugnt fram till de sista två kilometerna då farten successivt höjdes och var väl lite irriterat efter passet. För min del är det också säsongsavslutning i samband med Hässelbyloppet nu på söndag men som det känns nu vågar jag inte riskera låret med en start. Jag kom undan med hjärtat i halsgropen efter Lidingö och det är nog dumt att gapa efter för mycket. Men som sagt, precis som jag känner nu inför tävlingen kände jag inför Lidingö och där kom jag som sagt både till start och lyckades få ett gott utfall. Sista ordet är väl inte sagt än i frågan kring starten i Hässelby.

Elias är rapp i starten. Så rapp att kamerans autofokus inte hänger med. Eller så låg felet hos fotografen...