2012-10-15

Midjemått

Återigen en fullspäckad och aktiv helg är till ända. Barnen sov över hemma hos Farmor och Farfar natten mellan fredag och lördag vilket innebar att jag kunde jobba in lite extra timmar på jobbet samt avsluta fredagens andra löppass så jag var klar till klockan 22 och sedan kunde belöna mig med lite chips och Cola i soffan framför tv:n.

På lördag hann jag med ett distanspass och passade sedan på att grovstäda ur garaget. Tanken är att vi ska transportera över ett pingisbord från Farmor och Farfar om några veckor då framför allt Elias börjat tycka det är kul att veva pingis. För att frigöra nödvändig yta till detta så behövdes det en liten uppiffning av garaget och resultatet blev faktiskt riktigt bra. Vi har ett rejält tilltaget garage och efter städningen finns det nu generöst med yta nu både till pingis och eventuellt i framtiden inflyttning av löpband dit. Idag står löpbandet i kontoret på källarplan men på sikt kan det kanske vara intressant att flytta ut det till garaget för att utnyttja ytan i kontoret till något annat.

Söndagen inleddes med tidig avfärd till Råsunda IP där Elias lag avslutade säsongen med en ny fotbollsturnering. Faktum är att grabbarna i laget haft en successivt ökande form och prestation över säsongen och de avslutade på bästa tänkbara sätt. Elias har ett bra steg och uthållighet och röjer runt på plan och springer till sig en hel del farliga situationen. Dessvärre har han varit lite drullig i de avgörande lägena men detta hade han tydligen vässat upp på de sista träningarna. I den första matchen tryckte han resolut in första målet direkt efter avspark och mindre än tio minuter senare noterades han för ett äkta hattrick. Då matchen var slut hade hans lag vunnit med 10-2 och Elias stått för hälften av målproduktionen. Jag tror det är det här som kallas proppen ur. Andra matchen mot självaste AIK fick de dessvärre (?) stryk men Elias petade ändå in två bollar och i tredje och sista matchen blev det seger och ytterligare tre mål. Visst man ska inte fokusera så mycket på antalet bollar i mål men Elias var verkligen dundertaggad under dessa matcher och förtjänar beröm. Tio mål på tre matcher det är inte fy skam och som förälder är det faktiskt ganska angenämt att stå och mysa vid sidlinjen fast det småregnar och är kallt.

Den trejde matchen hann jag dessvärre inte se då jag hade bokat in långpass tillsammans med Uhris och den färske Lidingöloppsvinnaren Sandra Ericsson som nu reser fram och tillbaka mellan Sverige och Finland i samma intensitet som hon forcerade Lidingöterrängen. Uhris hade dagen innan vunnit halvmaran i Åstadsloppet men såg inte det minsta sliten ut efter varken lopp eller segerfest. Uhris och jag ska i februari över till Japan och nöta 42.2 km Tokyo-asfalt i februari så det ligger i mitt intresse att han håller sig trind och i form. Uhris har stuckit ut hakan och meddelat att han ser det som hög tid att han blir medlem i 2:19-klubben och har nu en arsenal av olika träningsmetodiker han tänker nyttja fram till tävlingen. Sandra har besvärats av lite problem med en ömmande vrist och lånade därför Marikas cykel och hängde med oss runt Djurgårdens nejder. Härligt och inspirerande sällskap och de knappt två timmarna bara flög iväg. Då vi hade loggat knappt 25 km deklarerade Uhris att det började bli dags för oss att röra oss tillbaka. Det var inte tiden eller distansen som var orsaken till hans beslut. Istället var det Uhris brallor som nu höll på att trilla av honom och således indikerade hans midjemått att vi hade sprungit tillräckligt långt. Vissa mäter alltså distans med GPS medan andra mäter tiden man är ute i spåret för att avgöra om man fullgjort träningspasset. Uhris använder midjemåttet. Lite old-school eller så är det sådant beteende man kallar att gå på magkänsla.

3 kommentarer:

10Sekunder sa...

Hej

Något helt annat

Såg att du har ett tunturi T70 band.
Är du nöjd?
Jag fundrar på att köpa ett lätt begagnat, är det något jag bör kolla extra noga?

/Olle

Patrik Engström sa...

10Sekunder:

Jepp, jag har ett T70 Tunturi sedan något år tillbaka. Efter lite inledande strul med en felaktg mjukvara så har det rullat på förtjänstfullt. Det enda jag kanske kan klaga på är att det gnisslar en del av remmen (kan inte det korrekta namnet) som håller uppe bandet från golvet och gör så att det svagt sviktar. Om den inte är ordentligt spänd så gnisslar bandet en aning vid stegisättningen. Lite störande ibland men kör man tillräckligt snabbt så hör man det inte. ;)

Får du bandet till ett bra pris så skulle jag slå till. Kör hårt!

10Sekunder sa...

Hej !

Tack för ditt svar, hinner jag hämta bandet innan någon anan gör det så tar jag det.. Kollade med Tunturi angående kalibreringsproblem :-) Nedan är deras svar.

Hej Olle

Vad du har hört är delvist struntprat.
Det är sant att man måste kalibrera mätaren när produkten har monterats ihop från paketet. Förpackningen i den här produkten mätaren och själva löpband T70 är separat och när produkten har monterats ihop för första kången det är också första kången när mätaren och löpband kan ta första kontakten med varandra.
Man måste genomgå kalibreringen därför att motorkretskortet och krätskortet inom mätaren kan fungera punktligt tillsammans.
Det är också sant att visningar för hastighet och för distans är inte fullständiga.
Det är liksom bilar och motorcyclar har - precisionen är inom 5 - 10%.

Förlåt min dålig svenska, men om du vill, du kan diskutera mera om den här T70 saken med killarna där i Batavus-Vartex/Varberg; Jörgen eller Martin. Batavus-Vartex AB är importören för Tunturi produkter där i Sverige.