2012-10-16

Sällskap

Idag på lunchen var det distanspass med Konstapel Olsson. Olsson har lagt elitskorna på hyllorna sedan något år tillbaka och kan kanske inte längre matcha sina sub31 på milen men är fortfarande precis lika genomtrevlig nu som då.

Vi stämde träff med start i Ursvik och jobbade oss runt i spåren i vackert höstväder och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är bra märkligt hur mycket snabbare tiden ibland går då man har trevligt sällskap. Man bara rullar på och tänker inte så mycket på de kilometer som ska läggas till handlingarna. Lite samma sak inträffar under ett intervallpass eller en snabbdistans. Man är så koncentrerad på att matcha plan eller skiss att man helt enkelt inte hinner flyta iväg med tankarna någon annanstans varefter passet upplevs som det går fortare.

Förra veckan rullade jag bara distans och skrapade ihop lite drygt 14 mil. Normalt sett brukar jag gå in i den nya veckan och känna mig lite sliten men inte nu. Anledningen var att jag skippade kvalitetspassen förra veckan för att låta låret återhämta sig lite. Denna lite lugnare vecka verkar ha gjort susen då benen kändes riktigt pigga och återhämtade trots att jag mängdmässigt bokförde ett godkänt antal mil. Imorgon är det dock dags att varva upp tempot en aning då det stundar en progressiv snabbdistans med lite backinslag. Jag ser verkligen fram emot att öka intensiteten en aning nu dessa sista två veckorna innan semestern till Thailandslandet där jag tänkte unna mig en hel veckas säsongsvila utan att ta ett enda löpsteg. Efter denna minst sagt välbehövliga brejk är det dags att ta av sig silkesvantarna och börja grunda ordentligt inför Tokyo Marathon.

3 kommentarer:

Olov sa...

En hel vecka utan något löpsteg...
Hur ska du klara det =)

Patrik Engström sa...

Olov:

Jo det är mycket möjligt att den veckan blir årets tyngsta! :)

Men säsongen har varit lång, var toppad redan i februari då jag egentligen skulle sprungit Sevilla marathon. Efter SM har kroppen signalerat att den varit lite sliten med lårskadan som följd. Hann precis knyta ihop säcken till Lidingöloppet men behöver nog en liten vila för att öka ihop ordentligt till kommande grundsäsong.

Härligt jobbat på maran. Sub3!

Olov sa...

Tack så mycket, de var skönt att äntligen få springa sub3.

Jo din säsong har varit lång och tagit många plötsliga vändningar.
Ska bli intressant att följa träningen och resan mot Tokyo.