2012-10-30

Säsongsavslut 2012

Helgen innan avresan till Thailand gick i en maklig men behaglig takt. Vi fick även besök av Mamma Marikas ena syster och hennes son och tillsammans hade vi det trevligt alla tillsammans.

Under lördagen var det fantastiskt vackert väder utomhus. Solsken, helt vindstilla, kyligt och krispigt i luften. Jag pep iväg på mitt distanspass efter det att jag lämnat av Elias på hans fotbollsträning (som han ville springa tillsammans med mig till!) och sedan en dryg timme senare då jag plockade upp honom efter träningen så slog det mig att jag helt enkelt skulle dryga ut passet så att det istället blev veckans långpass som jag ursprungligen planerat till söndag. Sagt och gjort så var jag ute knappt två timmar och hade sedan redan avverkat veckans långpass till strax efter lördag lunch. Smidigt.

Söndagen bjöd på ett lite mer hektiskt schema. Alla väskor till resan skulle packas och eftersom resan är modell ganska-lång och sträcker sig över exakt två veckor så vill man gärna få med sig allt viktigt. Under kvällen hade barnen sin tekniksimning och simskola och kvällen spenderades sedan med att förbereda de sista detaljerna innan avresan morgonen därpå. Vi hann även avsluta kvällen med ett biobesök då jag och Mamma Marika såg den senaste Bondrullen. Under söndagen hann jag även med det sista passet för säsong 2012. Ett klassiskt distanspass på pigga ben avverkades och jag kunde därefter summera upp veckan till 140 km innehållandes två kvalitétspass och ett långpass. Nu väntar en veckas löpvila under den första av de två veckorna i Thailand. Därefter är det dags att logga mil och bränna av några hårda träningsmånader med fokus på Tokyo marathon och vidare tävlande under säsong 2013, som lite symboliskt blir min tionde tävlingssäsong. Tiden går.