2012-11-30

Enter Nintendo Wii U

Ibland är livet lite extra tufft. Idag är det så. Det har absolut inget att göra med att det är blixthalka utomhus med snö och skit på vägarna eller att foten fortfarande är sur och inte medger ordentlig löpning var dag. Nej nej. Idag är livet extra tufft på grund av lansering av ny hårdvara för tv-spel.

Idag är nämligen dagen då Nintendos nya spelkonsol Wii U når butikerna och oss konsumenter. En padda som kontroll och HD-enablad vilket är typ åtta respektive sex år efter sina konkurrenter (Xbox 360 och Playstation 3) om man ska vara lite extra petig och kinkig men det är inget jag hänger upp mig på en dag som denna. Nintendo har inte varit den tillverkare som maxat hårdvaran i sina konsoler utan istället fokuserat på spelupplevelsen. Lite som att jämföra Apple med PC-tillverkare eller deras mobiler mot Android. Nintendos egna speldivision har ända sedan jag var en liten valp bjussat på magiska spelupplevelser med karaktärer och titlar innehållandes Mario, Zelda, Donkey Kong, Metroid, Kid Icarus mfl. Deras konsoler har inte alltid kunnat erbjuda de flesta titlar från andra speltillverkare men deras egenutvecklade spel har alltid varit lite i en egen division där jag framför allt älskat Mario-titlarna och hans plattformsspel.

Som hårt diggande tv-spelare (fast med akut brist på tid att hinna med detta spelande) köper jag troget all ny hårdvara och oftast de flesta större speltitlarna. Senast jag köpte och packade upp en ny Nintendo-konsol med ett plattforms-Mario som en av releasetitlarna var 1996. Det var så klart Nintendo 64 som släpptes med Mario 64 som titel. Marios (och mina) första steg i en tredimensionell värld och magin var total. Jag minns det som igår. Ett oförglömligt minne som har etsat sig in i min hjärnbank. Jag hade lyckats med konststycket att importera en maskin från Amerikalandet, det här var alltså långt innan Ebay eller andra kanaler var etablerade så jag kan väl bara säga så här. Att få tag på maskinen var förknippat med en hel del strul.

I samband med detta fick jag även lära mig den hårda vägen skillnaden mellan bildformaten NTSC och PAL. 1996 och som en oborstad ej löpandes tonåring som gjorde lumpen var detta helt okända marker. Det gick således utmärkt att koppla in konsolen på mor och fars vardagsrums-tv medan bilden på min lilla 14-tummare i mitt eget rum blev svartvit. Ångesten var fullkomlig då jag insåg att jag skulle bli tvungen att returnera konsolen efter en helg och sedan vänta uppskattningsvis sju månader innan konsolen lanserades i Europa.

Men, återigen till dagens huvudtema: Idag livet är extra hårt. Det ligger nämligen till så att jag idag så klart hämtade ut min konsol från min lokala tv-spels-dealer tillsammans med några releasetitlar. Och eftersom en av dessa titlar är Mario Bros Wii U så är peppet extra högt. Jag vill inget annat än att slita upp konsolen och pilla in Mario och lira till ögon och händer blöder men det går icke. ICKE! Konsol och spel ska bli julklappar till barnen (och mig så klart!). Så istället för att packa upp måste jag nu slå in kartongerna och snällt vänta knappt en månad innan jag får uppleva magin. Visst kommer det bli en oförglömlig julafton i Marios-tecken när hela familjen tillsammans hoppar runt i vild spelglädje framför tv:n men tanken på att vänta ända till dess är nästan mer än jag klarar av. Rättelse: Det är mer än jag klarar av.

7 kommentarer:

Fredrik sa...

Det måste ju gå att packa upp försiktigt, lira på jobbet, och sen återförsluta den 23:e. Bara du inte röjer dig gentemot den yngre allt slugare generationen med att uppvisa alltför tunga skills när ni spelar "för första gången".

Martin sa...

Lirade hela kvällen igår, helt magist bra! Hur kan du vänta?

Patrik Engström sa...

Fredrik:
Haha, bra ide! Enda problemet som jag ser det nu är väl om det överhuvudtaget går att få tag på en konsol nu. Ska se efter!

Och det där med att den yngre generationen funderar över mina gejmerskills är nog inget att oroa sig över. Jag har spelat sedan barnsben och framför allt plattforms-spelen behärskar jag till fullo. Har tex tagit alla stjärnor i alla Mario-plattformsspelen på alla tänkbara plattformar sedan NES-konsolen. Traditioner är till för att hållas. Du ska se minen på Elias kamrater när han ber farsan hjälpa dem när de kört fast i ett spel. Kamraterna bara garvar åt honom först för att sedan bokstavligen sätta i halsen då jag essar det på första försöket. Skills! :)

Patrik Engström sa...

Martin:

Va!?!? Det kan jag omöjligt tro på!

Martin sa...

Tänk att veta att jag spelar varje kväll och ditt är inslaget och förbjudet att öppna, härliga tider!

raybanoutlet001 sa...

ralph lauren
ugg boots
jordan shoes
nike roshe
ugg outlet
ugg outlet
ed hardy
jordan shoes
mont blanc outlet
oakley sunglasses

Unknown sa...

www1027

longchamp outlet
ugg boots clearance
adidas yeezy

louboutin shoes
louboutin shoes
canada goose outlet
pandora charms
christian louboutin shoes
ralph lauren uk