2012-11-19

Helg med återhämtning och ömmande fot

Fokus under helgen har varit att utjämna jetlaggen vi i familjen drog på oss i samband med hemresan från Thailandslandet. Barnen har vaknat väldigt tidigt på morgnarna vilket så klart påverkat återhämtningen en aning. Till på köpet ganska mycket att stå i på jobbet vilket gjorde att helgen innebar ett välbehövligt tillfälle att vila ut lite och acklimatisera sig.

Barnen for till Farmor och Farfar över lördag och söndag vilket gjorde att jag kunde genomföra mitt distanspass på lördag med Marika som farthållare på cykel. Under söndag var det dags för långpass. Mot slutet av veckan har jag besvärats lite av en ömmande insida på min högerfot. Samma typ av överbelastning jag ådrog mig efter Stockholm marathon inför Trosa stadslopp. Tveksam inför söndagens långpass men valde att genomföra det trots allt. Jag snurrade runt i Sollentunaområdet och fick dessutom lite sällskap av klubbens nya Silverdalmedlem på slutmilen under passet.

Foten kändes helt ok under passet men var lite irriterad efteråt. Frågan är om det inte är lika bra att dra i handbromsen under början av nästa vecka för att låta den läka ihop lite. Då jag hade samma överansträngning i juni så tog det lite drygt en vecka att komma tillrätta med den och förhoppningen är nu att det ska gå lite snabbare att bli helt löpbar igen.

Mitt i allt detta inser jag att jag glömt att redovisa förra veckans (onsdag) intervallpass som jag körde på bandet i källaren. En ganska tuff genomkörare som präglades av sliten kropp och jetlagg redan innan start. Skissen var 4x3km @3:10, Pj: 3' @4:30 vilket är hyfsat hårt för mig men ändå hanterbart. Efter tre serier var jag kokt och var tvungen att dela upp den fjärde och sista intervallen i 3x1000m istället med ståpaus 30''. Skönt att vara igång igen och belasta pumpen en aning men jag undrar om det var i samband med detta passet som foten svullande upp och blev sur.