2012-11-08

Vildhundar och vänstertrafik

I tisdags anlände svärföräldrarna till oss här på Koh Chang och tillsammans hyrde vi sedan en bil som vi bilade runt lite på ön med. Eftersom svärfar gillar öl och jag inte gillar öl föll det sig naturligt att det var jag som axlade chaufförsskapet. Detta skulle under normala omständigheter inte innebära några problem men här är det vänstertrafik som gäller och dessutom är vägarna galet smala och kuperade så det ställde lite extra krav på hanteringen av ratt. För att göra det hela ännu lite mer komplicerat så var bilen utrustad med automat vilket jag inte är van vid så lite hade jag att tampas med under bilfärden.

Hur som helst så gick allt bilande bra. Vi tog oss till lite olika ställen som White Sand Beach där vi intog lunch och sedan strosade vi runt lite på stränderna och shoppade lite vid de olika marknaderna som finns här utmed vägarna. Sedan fortsatte vi till den sydligaste delen av ön där bilvägen bokstavligen tog slut och vi tvingades vända tillbaka hemåt. På vägen hem stannade vi till vid en utkiksplats med mäktig utsikt ut mot hav och fastland.

Annars ser dagarna ganska lika ut här just nu. Lite utflykter, sol och bad samt jag som genomför mina två distanspass per dag. Igår försökte jag vänta ut den värsta värmeböljan till dagens andra distanspass. Jag satte igång strax efter 17 då solen sakta höll på att gå ner. Klart lättare att springa då det är skymning och solen inte steker. Dessvärre verkade områdets vildhundar resonera på samma sätt. De var markant flera till antalet och dessutom mycket mer aggressiva. Jag hade ett par incidenter under passet där jag några gånger fick stanna till och fräsa ut byrackorna innan de vände om. Det känns inte alls så lustigt att ha dessa skabbiga vildhundar i hasorna och jag väljer nog att genomföra mina kommande pass i stekande värme då hundarna är för slappa för att orka jaga mig genom bushen.