2012-11-16

Kalligrafi

Jag och Hiroko Kimura.

Mycket att stå i de sista dagarna. Efter det att man varit bortrest i två veckor på en semester så finns det liksom lite att ta tag i då man returnerar till jobbet.

I går (torsdag) ansvarade jag för ett företagsmöte på jobbet. Till detta möte hade jag bjudit in min gamla kalligrafilärare (studerade japanska parallellt med mina KTH-studier en gång i tiden). Hiroko Kimura är en fantastiskt härlig person och mäkta skicklig konstnär. Efter att inte ha träffat henne på nästan tio år så var det härligt att återigen stifta bekantskap med henne.

En mästare in action!

Under kvällen fick mötesdeltagarna titta lite på hur kalligrafin vuxit fram under historien till den konstform den är idag samt även prova på att själva måla/rita. Det ska tilläggas att det är betydligt svårare än man tror att skriva dessa tecken så de ser vackra och balanserade ut. Kimura tecknade även alla deltagares namn som liten gåva så ingen gick tomhänt hem efter mötet. Kvällen avslutades med japansk matbuffé i form av sushi, yakiniku och yakitori. Allt som allt en mycket lyckad och trevlig kväll tillsammans med Hiroko, kollegorna och den japanska influensen för mötet.

Kalligrafi på hög nivå.