2012-11-05

Koh Chang

Alvar har fullkomligt exploderat i vattnet. Inget räds honom längre. Grabben är inte ens två år. Är det så att jag håller på att nära en till simmare vid min barm?

I lördags åkte familjen vidare från Bangkok mot ön Koh Chang. Storstad byttes ut mot hav och sandstränder. En härlig och uppskattad kontrast och byte av miljö. På lördagsmorgonen blev vi upphämtade av en chaufför som i en van sedan körde oss hela vägen till Koh Chang. Resan dit tog ungefär fem timmar inklusive ett lunchbrejk utmed vägen samt en färjetransport sista biten från fastlandet över till ön.

Guilty as charged!

Väl på ön hade vi hyrt ett hus som bara ligger ett stenkast från sandstrand och pool vilket kändes mycket bekvämt och lyxigt. Huset har två våningar och åtta bäddar vilket kommer till pass då vi inväntar besök från Finlandslandet senare under veckan då Mamma Marikas mor och far länder.

Huset är beläget i ett litet samhälle med ett antal liknande hus och ligger vägg i vägg med en liten enkel golfbana bredvid. Vädret har de senaste dagarna varit fantastiskt bra runt 30-35 grader. Ibland lite påfrestande varmt men bara nästan. Inte ska man gnälla när man får det så här ljust och skönt. Inom kort är allt det här bortbytt mot mörker, kyla och slask. Skit med andra ord.

En bild på huset där vi bor.

Vi inledde med lite bad vid havet men flyttade oss sedan till den riktigt fina poolen som finns bara ett stenkast från vårt hus. Barnen har mer eller mindre levt i poolen sedan dess. De går korta stunder upp för att göra bomben eller äta lite mat men annars kan man snart klassa dem som amfibier. Att Elias redan var en fena på simning visste jag redan men all den tid i vatten som nu Venla och Alvar utsätts för har gjort stora framsteg vad gäller deras simförmåga. Venla är nu helt självgående i poolen. Hon simmar bröstsim, ryggsim, crawl och till och med fjärilsim. Väldigt imponerad av hennes framsteg i vattnet och nu är det inte bara ett barn i familjen som utklassar sin far i bassängen, nu är det antalet uppe i två. Precis som i Memory. Snart har man bara löpningen kvar där man kan stoltsera med familjeperset.

Även Alvar njuter till fullo vid poolen. Han sjunger, trallar, morrar och yr omkring i ett fasligt tempo. Med sina armpuffar flyter han sedan omkring och försöker trampa vatten för att jaga ikapp sina syskon. De fungerar som perfekta morötter till honom och han jobbar säkert hårdast av alla barnen. Han har även mer eller mindre tappat all rädsla för vatten också. Han dyker och hoppar själv från kanten och ser mer eller mindre ut som Stålmannen då han tar sats. Han är som ett litet charmtroll och man blir liksom bara full i skratt av att se honom.

Livet vid poolen är gott. Mycket gott.

2 kommentarer:

Martin sa...

Överlägsen design mot huset i silverdal.

Patrik Engström sa...

Martin:

Haha, kanske det! Men inget slår trävillan i Bro-bygden eller hur?