2012-11-26

Test av fot

Den gånga helgen får betraktas som ganska lugn och kontrollerad. Mycket uppskattat eftersom det varit rätt körigt på jobbet nu ett par veckor och min fotfan som bråkat och inte velat bli riktigt bra.

Lördagen innebar sedvanlig matshopping för den kommande veckan, Elias hade ett körframträdande och sedan hann jag även med att logga lite jobbtimmar. Efter det brände jag av ett cykelintervallpass på trainern nere i källaren enligt: 3x(2/2.5/3/3.5/3/2.5/2), P: 30'', SP: 1'. Ett ganska bra pass som skapade en liten välbehaglig nedbrutenkänsla i kroppen. Kort efter det var det fotbollsträning för Elias innan han tillsammans med Alvar begav sig hem till Farmor och Farfar och sov över där.

Jag hade bestämt mig för att testa foten för lite löpbelastning under söndagen. Sagt och gjort så värmde jag upp med lite cykel på trainern innan det var dags för lite löpning på löpbandet. Första kilometern kändes inte alls bra och jag övervägde att lägga ner hela passet. Men så lättade ömheten och det gick att rulla runt ett par kilometer till. Svår balansgång hur jag ska göra i fortsättningen. Foten blev åtminstone inte mer irriterad efter testlöpet under kvällen men det är tydligt att den inte är helt stabil än. Hade jag inte haft en liknande skada efter Stockholm marathon som inte visade stressfraktur så hade jag varit lite orolig men nu hoppas jag det ska gå att fasa in löpningen lite försiktigt igen. Dessutom hade jag en veckas löpfritt kort innan skadan manifesterade sig och det känns inte helt rimligt att jag skulle jobba upp en stressfraktur i foten på mindre än två veckor. Således lägger jag mina pengar på en överansträngning/inflammation i fotknölen till följd av all löpning i Thailandslandet på de knöliga gatstenarna i villaområdet vi bodde i. Foten har helt enkelt fått jobba för mycket i sidled vilket den inte är van vid. Åtminstone hoppas jag det. Planen är alltså att fortsätta köra kvalité på cykel några dagar framöver men logga lite distanskilometer löpandes.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Patrik, trist med foten som krånglar. Jag skall upp till Stockholm den 11 december för två dagars jobb. Hade tänkt köra ett pass på måndag kväll. Jag är ingen Stockholmare och har därför dålig koll på vart de bästa träningsställena finns? Gärna elljusspår nära city, vilket säkert är svårt att finna.
Har du något bra tips på löparslinga? Jag kommer att bo på ett hotell mitt på Söder.
Vart brukar er klubb hålla till nu på vintern? Ni har möjligtvis inte något schemalagt pass inbokat på kvällen den 11 dec som man skulle kunna haka på på? Jag gör milen på 33 och halvmaran på strax under 1,15. Har förstått att du lirar i en något högre division, men om ni är en större grupp med blandade löpare så hakar jag gärna på.

Hoppas att foten blir bättre snart!

Hälsningar
Mikael

Patrik Engström sa...

Mikael:

Hej, tack för din kommentar och pepp!

Jag kikade i min kalender och såg att den 11/12 är en tisdag så jag förstod kanske inte riktigt vad du menade med att köra ett pass i Stockholm på måndag kväll, kanske menade du tisdag?

Hur som helst så har min klubb FK Studenterna (studenterna.nu) gemensamma klubbträningar på tisdagar och torsdagar. Vi samlas vid KTH-hallen och sedan tränas det i Lill Jansskogen och/eller Djurgården.

Tyvärr har jag extremt sällan möjlighet att vara med på dessa träningar då familjelivet och jobb kommer emellan. Jag bedriver således min träning på egen hand. Men det brukar ansluta ett större antal löpare till dessa gemensamma träningar, förhoppningsvis några som kan matcha din kapacitet.

Kanske är det bäst att du informerar någon ledare i förväg om att du tänkte gästspringa med dem då du kommer till Stockholm (http://studenterna.nu/Klubbinfo/presentation.asp).

Hoppas allt går bra och att du får det trevligt under din stockholmsvisit!

/Patrik

Anonym sa...

Sorry, jag rörde till det med dagarna. Jag kommer upp på eftermiddagen den 11/12, dvs. på tisdagen och inte på måndagen.

Tack för tipset! Jag kontaktar en av ledarna så får vi hoppas att de vill ha en Hällelöpare med på passet! Alltid bra med lite sparring!

Ha det gött och som sagt, hoppas att foten blir bra snart!

/Mikael