2012-12-26

Avfärd och julsummering

Årets jul firades på hemmaplan hemma hos farmor och farfar. Matlagningen hade fördelats mellan oss så på självaste julafton var det inte så mycket att stå i för att få upp maten på bordet.

Hur som helst så lät sig julmaten sig smakas och alla var nöjda och belåtna. Strax efter Kalle Ankas julafton på tv var det dags för den mycket emotsedda julklappsutdelningen. Barnen (och jag själv) nära bristningsgränsen av upphetsning. Lille Alvar förstod kanske inte hela poängen med julklapparna men han tyckte det var mäkta roligt att få slita upp omslagspappret och gladdes med övriga.

Venla och Elias inkasserade en rad olika presenter med allt från Lego, pysselböcker, pingistillbehör och ett visst litet Nintendo Wii U som tomten så snällt levererat. Kvällen spenderades sedan intensivt spelandes med hela familjen på New Mario Bros U och Nintendo Land. Lyckan fullständig.

Idag (annandag jul) är det avfärd mot Finlandslandet som gäller. Bilen är packad och snart bär det av mot färjan. Eftersom jag inte kan springa pga min trasiga fot och inte heller är sugen på att ta med mig racern och trainern så har jag denna gång chockat Coachen med att packa ner mina längdskidor som senast användes 2002. Det kommer bli en smärtsam upplevelse både för armar, händer och rygg men säkerligen en bra träning för kropp och själ.

Vad gäller träningen så har jag fortsatt hållt uppe cyklingen på anständiga nivåer både vad gäller distans och kvalité. De hårdare passen har genomförts enligt:

- 9x90'', P:30'', 6x2', P: 30'', SP: 1'
- 3x(8/7/6'), P: 30'', SP: 1', 3x75/15''
- 4/6/8/10/10/8/6/4', P: 40'', 4x60''/10''