2012-12-20

Dags för MR igen

Innan julstressen slår till fullständigt så passar jag på att redovisa det ganska utmanade men ack så goda intervallpass på cykeln som jag genomförde i tisdags. Coachen som flytt till varmare breddgrader för att slippa moddskiten här hemma sände över en stege med fallande antal intervaller men samtidigt ökande längd på dessa. Det hela såg ut enligt följande: 6x3', 5x4', 4x5', 3x6', P: 30'', SP: 1'. Alltså, antalet upprep började på sex stycken och slutade med tre samtidigt som längderna på intervallerna ökades från tre minuter upp till sex. Pausen mellan intervallerna sattes till 30 sekunder och serievilan till en minut. Allt som allt resulterade detta pass i 76 hårda minuter och jag fick gräva djupt både mentalt och fysiskt för att utföra det ordentligt.

Idag (torsdag) var det återigen dags att lägga sig på britsen i MR-trumman. Under knappt en halvtimme kunde jag i en total ostörd miljö ta en tupplur medan MR-apparaten scannade av min fot. Med lite flyt hinner jag få ett besked om status imorgon. Om inte får jag hålla mig till tåls till nästa torsdag. Lite blandade känslor kring detta. Naturligtvis skulle det vara skönt att hinna få ett besked innan jul men samtidigt känner jag på mig att MR-resultatet kommer visa någon form av skada på skelettet vilket så klart inte är just den julklapp jag önskat mig.

Självklart skulle det bästa utfallet vara besked imorgon som visade en MR utan anmärkning. Åt andra sidan skulle jag då fortfarande inte veta exakt vad som är fel i foten och får då fortsätta jaga en korrekt diagnos.