2012-12-11

Läkarbesök

Eftersom foten fortfarande inte ger några direkta positiva signaler så hade jag ett läkarbesök inbokat på måndagsmorgonen med doktor Östberg. Vår relation ser ut enligt följande: Vi träffas uppskattningsvis en eller två gånger per år, pratar lite om det ena och det andra, han trycker och meckar lite med mitt ömmande parti och jag får en MR. Så blev även fallet i år. Östberg klämde och kände på min onda fot och rynkade ögonbrynen lite då det smärtade en liten bit ovan Tibialis posterior på de rena skelettdelarna. Området är väldigt svårbedömt och ömheten/smärtan strålar en aning vilket gör att jag inte kan sätta fingret exakt på en punkt och säga att felet ligger precis där.

Nåväl, Östberg skrev ut en MR vilket jag så klart var mycket tacksam för. Enda problemet är nu att det lackar mot jul och jag tror det blir svårt att hinna få en kallelse till MR innan dess. Efter jul beger sig familjen vidare till Finlandslandet för att fira nyår och vi är inte tillbaka förrän i början på januari. Att behöva gå omkring och inte veta om jag har någon stressfraktur i foten tills dess känns olidligt. Sedan börjar även tiden rinna ut till Tokyo marathon. Är det en stressfraktur är det så klart kört med start där men om det inte är det bör jag så snart som möjligt komma tillbaka till löpträningen. En ganska otrevlig situation och väldigt svår balansgång. Men som sagt, ett besked från MR skulle ju så klart underlätta själva beslutsprocessen.