2012-12-03

Pingis

Jaha, då kan man väl utan att överdriva påstå att vintern är här. Midvinter och rimfrost och obehagligt högt antal minusgrader på termometern.

Helgen inleddes annars i uppskruvat tempo. En sväng till macken där vi hyrde ett släp och sedan vidare till Ikea där jag väntade mig en vägg av människor. Strax efter löning och kallt väder, då trodde jag att folk skulle vallfärda dit. Istället var det tvärtom. Lugn stämning och nästan folktomt. På Ikea handlade vi lite nya prylar samt en bänkskiva åt det skrivbord vi ska bygga upp till Elias i hans rum. Då alla dessa saker var inhandlade och upplastade på släpet så fortsatte vi förbi Farmor och Farfar där vi passade på att plocka upp ett pingisbord. Elias har börjat spela en hel del pingis på sitt fritids och eftersom vi har ett gigantiskt garage som till hälften står tomt så tänkte vi låna hem bordet och förhoppningsvis spela en hel del framöver. Jag har själv mycket goda minnen av att spela pingis mot Farfar och andra kompisar jag bjöd över. Pingis är en trevlig och väldigt lättillgänglig sport som jag tror övar upp både bollkontroll och känsla samt reflexer.

Efter detta fick vi besök från Finlandslandet av barnens Moster, man och kusiner. Tillsammans tog vi det lite lugnt och lekte med barnen samt handlade lite. Jag själv har valt att cykla veckan ut tills på tisdag då jag ska besöka min kiropraktor som ska få klämma och mecka lite med foten. Förutom de rena distanspassen som jag genomförde på trainern hann jag även med ett ganska slitigt intervallpass enligt: 12x2.5', 10x3', P: 30''. Alltså tolv intervaller på 2.5 minut följt av tio stycken 3 minuters intervaller. Pausen mellan dessa var 30 sekunder så mot slutet flåsade jag på rätt bra.

1 kommentar:

Martin sa...

Om du bara kunde tekniken i pingis så... i princip omöjligt att lära sig /Guru