2012-12-10

Simning och årsfest

Elias stolt som en tupp efter guldpokalen!

Helgen inleddes egentligen med att vi fick vi nytt besök från Finlandslandet av en av Marikas systrar, hennes make och tre barn. Fullt hus hemma hos oss med andra ord med sex barn och fyra vuxna. Sedan väntade en helg helt i simningens tecken.

Direkt på lördagsmorgonen begav sig Elias och jag till Solnas simhall där det var simtävling. Elias tävlade i tre discipliner: 25m ryggsim, 25m bröstsim och 25m frisim. Jag hade på känn att Elias hade vässat upp sin kapacitet sedan förra tävlingstillfället. De två veckorna i Thailandslandet hade även en väldigt positiv inverkan på simningen också då barnen mer eller mindre levde i poolen.

Elias dammade på ordentligt direkt från start och perasde med 2.5 sekunder på första simsträckan, 25m rygg. Sedan tror jag han blev lite självsäker och spände sig i bröstsimmet där han lite överraskande var långsammare än vid förra tillfället. Efter en lite noggrannare uppvärmning inför tredje och sista simningen så persade han med över tre sekunder på 25m frisim vilket imponerade oerhört. Sammanlagt var han näst snabbast i sin åldersklass på rygg och bröst och snabbast på frisim. Resultatet blev att han fick åka hem med en guldpokal efter tävlingen och som ni säkert förstår var han stolt som en tupp. Det var även jag skall tilläggas.

Lördagens avslutades med Klubbens årsmöte och efterföljande årsfest. Kniviga men bra punkter och ämnen som avhandlades på mötet och sedan buffé och tillfälle att samtala med klubbkamraterna om allt mellan himmel och jord (läs: löpning) i en outfit som inte bestod av shorts, tights och tävlingslinnen. Sim alltid väldigt trevligt och stimulerande även om jag saknade en del av mina gamla vapendragare. Med mina tio år i klubben har jag sett många komma och gå och några av dessa herrar saknar jag väldigt mycket men hoppas få framtida tillfällen med att få sitta ner i lugn och ro och ljuga lite om loppen vi sprungit tillsammans.

Sedan var det hastigt och lustigt söndag och kosan styrdes med alla våra gäster till... simhallen så klart. Förmiddagen spenderades med lek, bad och sauna. Vid middagstid var det dags för tredje besöket vid simhallen. Då var det tekniksim för Venla och Elias.

För min egen del hann jag även sitta av en del tid på trainern nere i källaren. Under fredagen brände jag av 16x3', P: 30'' och på söndagen var det 2x(2/3/4/5/4/3/2'), P: 30''. Två bra intervallpass där jag lyckades jobba upp pulsvärden till acceptabla nivåer och skapa en skön sliten känsla i kroppen.

Inga kommentarer: