2012-12-06

Snökaos

Igår: Snökaos modell jättestor i Stockholmstaden och förmodligen många andra städer runt om i landet. Pep iväg till jobbet väldigt tidigt och slapp på så sätt trafiken. Det var ena delen av resan. Eftersom det bara vräkte ner snö under dagen så beslutade jag mig för att försöka ta mig hem lite tidigare från jobbet då jag misstänkte att trafiken skulle vara totalt lamslagen av snöovädret.

Parkeringen där jag stod var fullkomligt insnöad och jag lyckades precis med nöd och näppe backa mig ut ur luckan. I den lille fjuttiga backen ut från parkering var det dock kört. Kom inte en meter och då jag bromsade gled bilen sakta ner för sluttningen tills jag satt fast. Pannkaka.

Efter några väl valda svordomar över skitbilen och skitvädret så fick jag samla tankarna lite och utvärdera situationen lite. Jag satt fast med bilen, trafikkaos och barn som jag inom kort borde plocka upp från fritids och dagis. Satan.

Tvärsöver gatan stod det ett par biffiga byggarbetare och hamrade på en fasad. Jag fixade till frillan lite extra (under mössan), anlade Stimorol-leendet och bönade och bad dessa herrar om hjälp att komma upp från backen. Killarna visade sig vara lika snälla och trevliga som de var biffiga. De kavlade bokstavligen upp sina ärmar, svepte varsin Red Bull och knuffade sedan upp bilfan för backen och sedan kunde jag ratta bilen hem på de översnöade vägarna. Jag hann faktiskt fram till fritids och dagis i tid vilket uppenbarligen inte många andra föräldrar gjort. Normalt sett då jag hämtar mina barn brukar det vara ganska glest på avdelningarna. Inte igår. Det var överfyllt och jag gissar att dessvärre några av personalen där fick logga lite övertid då föräldrarna helt enkelt inte kunde ta sig hem i tid.

6 kommentarer:

Martin sa...

Ja ibland är det bra med SUV...min sambo skottade självklart inte när hon skulle in i garaget, över snödrivan in med 4wd...

Sen när jag kommer hem med volvon, bara ta fram spaden...

Anonym sa...

[url=http://buyonlinelasixone.com/#12728]buy cheap lasix[/url] - lasix cost , http://buyonlinelasixone.com/#15393 buy cheap lasix

Anonym sa...

[url=http://buyonlinelasixone.com/#20987]lasix cost[/url] - lasix online , http://buyonlinelasixone.com/#20171 buy cheap lasix

Anonym sa...

[url=http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#7294]order accutane[/url] - accutane online without prescription , http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#17429 order accutane

Unknown sa...

mulberry outlet online
mac makeup
replica handbags
ugg outlet
converse sneakers
canada goose coats
iphone cases
coach outlet store
hermes belt for men
ugg boots
cheap mlb jerseys
nhl jerseys wholesale
asics
cheap toms
michael kors outlet online
nike air max 2014
ferragamo shoes
michael kors handbags
hermes bags
moncler jackets

kate sa...

Michael Kors Outlet Coach Outlet Red Bottoms Kevin Durant Shoes New Balance Outlet Adidas Outlet Coach Outlet Online Stephen Curry Jersey Vans Outlet Ralph Lauren Outlet
Ugg Boots Sale UGGS For Women Skechers Go Walk Adidas Yeezy Boost Adidas Yeezy Adidas NMD Coach Outlet North Face Outlet Ralph Lauren Outlet Puma SneakersPolo Outlet
Under Armour Outlet Under Armour Hoodies Herve Leger MCM Belt Nike Air Max Louboutin Heels Jordan Retro 11 Converse Outlet Nike Roshe Run UGGS Outlet North Face Outlet
Adidas Originals Ray Ban Lebron James Shoes Sac Longchamp Air Max Pas Cher Chaussures Louboutin Keds Shoes Asics Shoes Coach Outlet Salomon Shoes True Religion Outlet