2013-01-21

Helgrapport

En god och skön helg är till ända. Gott om tid för roliga aktiviteter, bra träning och tid att återhämta sig. Helgen inleddes egentligen på fredagskvällen med veckans andra hårdare pass som test för om foten pallade belastningen. Coachen hade skissat upp en lightvariant på snabbdistans enligt: 90' @4:30->3:30. Alltså en progressivt ökande snabbdistans från 4:30-fart ner till 3:30. Foten höll sig lugnt tills ungefär 75 minuter in på passet och ömmade sedan lite. Jag vet inte om det berodde på att farten då börjats skruvas upp eller om det var tiden för passet som gjorde sig påmint? Hur som helst så var dock ömheten kontrollerad och det var inga problem att genomföra helgens övriga pass på lördag och söndag. Pulsvärdena under passet var låga och fina vilket dels indikerar att den lilla infektion jag haft i kroppen tidigare i veckan nu är borta samt att jag börjar få tillbaka löptekniken så jag kan ligga och cruisa på bandet utan att ödsla energi på teknik i onödan.

Annars var det en del andra aktiviteter som hanns med under helgen. Elias hade fotbollsträning och sedan hade både han och Venla tekniksim och simskola. Mellan detta hann vi även med att spela lite pingis också, mycket uppskattat.

För min egen del summerade jag upp veckan återigen till över tio timmars effektiv träning vilket faktiskt innehöll över 11 mils löpning. Sakta men säkert håller jag på att fasa ut cyklingen och frågan är om jag inte denna vecka kan återgå till mina normala rutiner med 20 km om dagen och en veckomängd på cirka 14 mil. Ökningen de senaste veckorna vad gäller löpningen har varit: 8, 34, 72 och 112 km. Dessutom vågade jag mig på två lite hårdare pass under veckan som visserligen stressade foten en aning men som den ändå höll för. Jag vågade mig även på att studera kalendern lite närmare och kunde med hjärtat i halsgropen konstatera att det bara är fem veckor kvar till Tokyo Marathon. Gott om tid eller hur? Fyra veckor med ökande belastning av stygg träning och en vecka med nertrappning, formtoppning, resa och jetlaggutjämnande? Huuu...

Inga kommentarer: