2013-01-04

Snart hemfärd

Jul/nyårsledigheten lider mot sitt slut och även finlandslandetvistelsen. Imorgon packar vi alla våra tillhörigheter och beger oss tillbaka hem till Sverige. Ledigheten har så klart varit mycket uppskattad. Lite lugn och ro och tillfälle att träna (så gott det går) ordentligt samt ladda batterierna. Även barnen har haft det bra och lekt med sina kusiner varje dag och fått tillfälle att umgås med mormor, morfar och alla mostrar.

I min förra bloggpost skrev jag att foten gett lite svaga positiva signaler och att jag ökat mängden löpning med babysteps. Detta fick jag så klart direkt tillbaka i fejset. Dagen efter så började foten ömma igen på ett oroväckande sätt under löpningen och sedan var foten klart irriterad under kvällen. Blir inte riktigt klok på fotfan. Den klarar av maxbelastning i vissa moment men vinklar jag den i en viss riktning så exponeras en punkt strax under fotknölen som gör så otroligt ont. Det är alltså inte i hela belastningsmomentet av foten som den gör ont utan bara då det sker en liten vinkling från det 'vanliga' nedtrampet.

Uppenbarligen var jag för offensiv med mina babysteps-ökningar. Det blir att fortsätta med fotgymnastiken och styrkeövningarna samt nöta lite cykelsadel och avlasta foten från löpning de närmaste dagarna. Så klart trist men det är bara att bita och fortsätta fokusera. Någon gång måste fotfan ge med sig.