2013-02-05

Annorlunda upplägg

Under gårdagens pass bjöd kroppen på ganska sega ben. Det hela var ganska väntat, dagen innan hade jag rullat runt 38 kilometer med en tempoökning sista timmen av passet. Utomhus har det smält på ganska bra och marken är bitvis snö- och isfri vilket gjorde att jag vågade rasta benen utomhus. Jag tar det fortfarande väldigt försiktigt i alla kurvor för att inte belasta foten i onödan men det känns som den blir svagt starkare för varje dag som går, detta trots att jag loggar ganska mycket mil just nu.

Självklart är det befriande att komma ut på de rena distanspassen. Jag har betat av så många timmars distansnötande på löpbandet denna vinter. Egentligen har jag inga problem med det, skallen är rätt vad vid detta upplägg men trots detta är det mer stimulerande att distansa runt utomhus. Tiden upplevs gå lite fortare och det är skönt att komma ut och jobba lite på solbrännan.

Denna vecka blir ytterligare en hård vecka. Kanske inte riktigt lika mycket mängd men tre hyfsade kvalitetspass. Upplägget inför Tokyo skiljer sig lite mot mina tidigare maror på grund av den korta förberedelsetiden. I normala fall borde jag nu vara inne i den 'maraspecfika' fasen där nästan alla pass avverkas i tilltänkt marafart. Nu är fokus för passen mestadels inriktad på att förbättra den aeroba uthålligheten och att döma av utfallen från mina genomförda pass så går utvecklingen klart åt rätt håll.

Inga kommentarer: