2013-02-07

Artikel och snabbdistans

Jag är genuint besviken på det rådande vädret här i Stockholmstaden för tillfället. Från att ha varit riktigt löpvänligt ute på landsvägarna så kom snöskiten in igen och målade allt vitt. Nu är det modd, is och slask om vartannat som råder och jag morradelänge och väl under gårdagens distanspass runt Kungsholmen och Sundbyberg.

I tisdags hann jag dock avverka ett snabbdistanspass på bandet. Fortfarande ingen blåkörning utan Coachen skruvar sakta men säkert upp intensiteten. Jag hade bara en distansåterhämtningsdag i kroppen sedan söndagens 38 km med avslutande tempohöjning. Innan snabbdistansen var jag mest orolig för om kropp och ben hade hunnit absorbera passet tillräckligt, risken var annars att jag hade fått slita ont på passet vilket hade varit fel upplägg. Benen verkade dock vara pigga och bra vilket gav lite självförtroende. Styrka och tålighet verkar vara riktigt bra. Passet var skissat som en progressiv snabbdistans där farten ökades under 70 minuter från 4:00/km ner till 3:20/km. Återigen kontrollerade pulsvärden som höll sig under den aeroba tröskeln.

Igår publicerades även artikeln om mig och stundande Tokyo marathon i lokaltidningen här i Sollentuna (Mitt i). Den finns att läsa här fram till onsdag nästa vecka (sid 1 och 25). Om jag inte var psykklassad bland grannarna i närområdet så är jag det garanterat nu. Men vad gör man inte för att ge dem något att skvallra om?

Artikel - Mitt i Sollenuna

Inga kommentarer: