2013-02-12

Det stundar dubbelblock

Vi befinner oss nu i mitten av februari och snön dominerar fortfarande våra landsvägar utomhus. Tyvärr. Men jag tycker mig ändå känna en liten lättning, det blir ljusare och ljusare och med lite tur har man faktiskt sällskap av lite dagsljus antingen på väg till eller hem från jobbet. Sånt skapar så klar tlite välbehag och hopp om varmare tider med snö- och moddfria landsvägar.

Imorgon stundar ett så kallat dubbelblock. En berömd komponent som brukar förekomma under de sista förberedande veckorna innan ett marathon. Det hela handlar om att genomföra två pass samma dag där merparten avverkas i ganska högt tempo, gärna ner mot tilltänkt marafart och att den totala mängden för dessa två pass sammanlagt summeras upp till just ungefär en marathonsträcka. Kroppen får du smaka på både högre fart samt en bra dos mängd. För min del kommer detta innebära att jag kör ett pass strax innan lunch, återgår till jobbet och försöker återhämta mig så gott det går under eftermiddagen för att sedan några timmar senare avverka ett liknade pass. Jag hoppas att kroppen absorberat söndagens ganska saftiga långpass med intervaller och att jag därmed bjuds på bra ben som hjälper mig lite på traven. Normalt sett brukar jag avverka två stycken sådana dubbelblock innan en mara men eftersom tiden är så pass knapp så blir det bara ett sådant dubbelblock denna gång. Det gäller dock att göra det bästa möjliga av situationen så jag är både laddad och mån om att få ett positivt utfall.

Ni kan läsa lite om tidigare dubbelblock jag genomfört. Dessa två är inför Sevilla Marathon vid samma tillfällen i fjol:
Dubbelblock 1
Dubbelblock 2

Och detta är ett dubbelblock jag körde strax innan Stockholm Marathon i fjol:
Inför Stockholm Marathon

2 kommentarer:

Anonym sa...

the current situation that they are teamed scattered in other parts in a more [url=http://www.burchjp.com]トリーバーチ[/url]commercial buildings in Australia already click advertising New Avon Reps often want [url=http://www.burchjp.com]トリーバーチ 靴[/url]an Avon bag and some instructional booklets tte Son efficience est tout aussi prise pour http://www.burchjp.com[/url] divers Scuba enthusiasts who book scuba sites to hunt for treasure and swim

郑佳颖 sa...

adidas stan smith uk
longchamps
hermes belts for men
lebron shoes
kobe 11
kd shoes
jordan shoes
lebron 14
michael kors outlet online
nike air max 90