2013-02-23

Lägesrapport från Tokyo, dag 1 - 2

Hela gänget sov sedan gott under natten utom jag. Jag tror inte jag fick en enda blunds sömn men försökte vila ändå så mycket som möjligt. Dag två (fredag) inleddes direkt med en lätt morgonjogg från ambassaden och vidare ner till kejsarens palats. Linus och Fredrik rastade sina ben med ett varv runt området medan jag tog en liten annan rutt och la in några känningar i tilltänkt tävlingsfart.

Strax innan lunch begav vi oss till Asakusa där vi strosade runt bland lite marknader och tittade på diverse tempel. Sedan åkte vi tvärs genom Tokyo till stationen Nakano där min vän Hitoshi varit vänlig nog att lägga undan ett hett och eftertraktat objektiv till min kamera. Kursen för yenen är just nu väldigt låg och attraktiv och följaktligen är även priserna på objektiven bra. Sagt och gjort så slog jag till på ett telezoom-objektiv som matchar mitt nya hus på ett utmärkt sätt.

Efter detta inköp hastade vi direkt iväg till Shinjuku där vi tog oss till Keio Plaza hotell som även fungerar som löphotell. Där träffade vi Dr Carlborg och Szalkai som precis kommit fram till Japan och var mäkta jetlaggade. Tillsammans tog vi oss till tävlingsarrangören på våning 50 och bytte ett par ord angående möjlighet att få gå ut i startfållan tillsammans med elitlöparna. Det verkar just nu som om det ska vara möjligt men helt säker känner jag mig inte. Det finns över 60 personer i startfältet som har personbästa på 2:20 eller lägre så i deras ögon är vi lika med skåpmat. Tokyo marathon har verkligen lyckats locka till sig ett imponerande startfält och löparna som kommer slåss längst fram tillhör verkligen top of the foodchain när det gäller marathon.

Efter detta hastade vi vidare. Tillbaka till ambassaden vid Kamiyacho och ett snabbt ombyte innan vi tillsammans med Louise begav oss till Naka-meguro där Louises sambo hade en event tillsammans med hans jobb. Mycket mingel, mat och även möjlighet att prova på lite hantverksarbete. Linus och Uhrbom sattes direkt på prov då de för egen maskin fick sy och tillverka varsin läderplånbok. Resultatet blev mycket stiligt även om det tog en evighet för en viss person att bli färdig (läs: Uhrbom). Man undrar lite försynt vad karln hade för betyg i syslöjd under hans studietid. Kvällen avslutades på en trevlig och mysig liten restaurang där vi tillsammans med min kamrat Hitsohi åt yakitori.

Dag två blev alltså en extremt fullspäckad dag från morgon till sen kväll. Betydligt mer intensiv än jag räknat med och jag måste erkänna att vi alla var fullkomligt slut då vi kom tillbaka till lägenheten. Nåväl, imorgon är det full fokus på kost och vila. Det enda utöver detta vi ska göra är att ta oss ut till mässområdet för att hämta ut våra nummerlappar.

Vädret dessa två dagar har varit ganska kylslaget, runt tre till sju grader men samtidigt svag vind och mycket solsken. Dessvärre har vi nåtts av ännu ej bekräftade uppgifter att det ska blåsa styggt som attan under söndag men vi hoppas så klart att detta är falsk alarm.

2 kommentarer:

Martin sa...

Dåligt väder är inga problem för er, möjligen en japansk tyfon kan matcha Stockholm.

Glöm ej att vid gott resultat väntar Texas!

Anonym sa...

Tyya's dad won't accept anything befitting at the pile up - no ice cream, no sweets, no cookies. But when the saleslady puts a amount sticker on Tyya's nose, Daddy is done faked to suborn something allowable

http://www.webhunter.pl/?p=1


http://akademicki-biznes.pl/jak-zalozyc-firme.html
http://duoblues.com.pl/zainteresowanie-tematami-ekonomicznymi
http://milionzurawi.pl/page/7
http://rurapark.pl/tag/sole
http://alsel.pl/page/8?option=com_google_maps&Itemid=47