2013-03-19

12 tusingar!

Efter den ganska omskakande helgen så hoppas jag på lite lugnare bullar på familjefronten denna vecka. Vad gäller träningen så är det dock hårdkörning nu som gäller. De lite försiktiga intervallpassen som jag startade upp med efter Tokyo med gav positivt utfall så det var med spänning som jag nu kunde sätta tänderna i Coachens första skiss med sikte mot Stockholm marathon.

Igår (läs: måndags) var det faktiskt otroligt nog tusingar som Coachen hade skissat upp. Lite blandade känslor inför ett sådant pass. Jag fullkomligt älskar dessa tusingar, det är nästan det bästa jag vet när det handlar om intervaller runt milfarter. Man kan jämföra dessa och dra en massa fina slutsatser vilket är mumma för en siffernörd som jag. Tyvärr vill inte Coachen att jag ska göra just dessa jämförelser utan försöker därför (tacksamt nog ska tilläggas) variera träningen och tänka långsiktigt. På grund av detta får jag alltså dessa renodlade tusingintervaller bara några få gånger per år. Så när det väl dyker upp på en skiss så gäller det att bokstavligen njuta från första steget till det sista. Men det ska tilläggas att jag nästan gråter inombords innan passet börjar för jag vet hur länge det kommer dröja innan jag får köra ett liknande pass igen.

Gårdagens pass var skissat till 12x1000m enligt 3x3:09, 3x3:05, 3x3:02, 3x3:09, Pj: 90'' @4:30. Alltså fyra stycken serier med tre tusingar i varje där farten varierades mellan 3:09/05/02/02 och med pausjoggen 90 sekunder i 4:30-fart. För mig som inte kört något snabbare än 3:10-fart inför Tokyo så var detta ganska höga farter och jag var lite orolig för hur jag skulle hantera passet. Jag kände mig lite kantig på den första tusingen och trodde då att passet skulle bli rejält jobbigt då farten sedan mestadels successivt skulle ökas. Märkligt nog blev det sedan bara bättre och bättre. Jag hittade flytet i löpningen och bara gled igenom tusing efter tusing utan att egentligen behöva ta i. Även efter passet konstaterade jag att mina pulsvärden var märkligt låga rakt igenom passet. Detta brukar antingen betyda att formen är på riktigt uppgående eller att jag har en infektion i kroppen och snart kommer vara däckad och sjuk.

7 kommentarer:

Martin sa...

Dags sätta pb och gå under 3 min!

Patrik Engström sa...

Martin:

Menar du pb på en km eller menar du pb på milen med sub30?

Spar det senare till SM i sensommar/höst.

Mr sub 6 min per km sa...

en tusing under 3.00, verkar ju vara retligt nära.

Anonym sa...

Martin: Du måste ha missat att läsa till höger på bloggen, där det står "Personliga rekord". Hur tror du man springer tex 8:33 utan att gå under 3 min på (minst) en km? Eller så vet du inte så mycket om löpning.

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
pandora
coach outlet
true religion outlet
ralph lauren outlet
christian louboutin shoes
cheap snapbacks
coach outlet
nike chaussure
nike outlet
true religion jeans

5689 sa...

zzzzz2018.10.11
ferragamo shoes
true religion jeans
ugg outlet boots
giuseppe zanotti
fitflops clearance
adidas shoes
ferragamo belt
fitflops clearance
nike blazers
michael kors outlet

Unknown sa...

www1027

supreme clothing
pandora jewelry
true religion jeans
ugg outlet
ralph lauren uk
true religion
prada handbags
ed hardy uk
salomon shoes
champion clothing