2013-03-26

Feber

Feber och sjukdom härjar just nu i det Engströmska hemmet. Först insjuknade Alvar, därefter Elias och nu senast idag Mamma Marika. Så för tillfället är det bara Venla och jag själv som håller bacillerna på en replängdsavstånd. I och för sig så var jag lite snuvig förra veckan men det har jag skakat av mig. Jag vet inte om det är jag som smittat familjemedlemmarna fast det tror jag inte då jag mestadels var snorig och förkyld medan de övriga istället drabbats av bitvis ganska hög feber. En annan faktor som kan ha orsakat sjukdomen är att hela familjen vaccinerade oss under helgen. Det var tredje dosen för TBE samt andra dosen för hepatit B mm. Vi påbörjade denna vaccination i somras dels inför fästingsäsongen och dels inför höstens Thailandsresa. Feber till följd av dessa sprutor var en tänkbar biverkning så kanske är det den som spökar?

Hur som helst så tycker jag min egen kropp känns bra och pigg. Detta visade sig under dagens lunchdistanspass tillsammans med Sandra Eriksson som var snäll nog att bege sig ut till kista för ett pass i delar av Sollentuna och Ulriksdal. Även Sandra hade alerta ben trots urladdningen i helgen då hon ohotad sprang hem Premiärmilen, hennes andra seger på lika många veckor. Återigen mäkta trevligt sällskap och dessutom belönades vi mot slutet av passet av strålande solsken vilket nu mer och mer börjar liknas vid vårkänslor!

Jag har tänkt vara ledig på torsdag och sedan vidare under påsk så därför blir denna arbetsvecka en kort sådan vilket frigör goda tillfällen att klämma in både hårda intervallpass och volym.