2013-03-25

Helg med Premiärmilen

Helgen inleddes planenligt med ett intervallpass. Veckans tredje för att vara exakt och kroppen var lite sliten efter dels en lättare förkylning och relativt mycket mängd samt få återhämtningsdagar. Nåväl, inget att hänga läpp för, efter passet skulle jag ju ha hela helgen att återhämta mig på. Eller nåt sånt.

Skissen från Coachen var ett backintervallpass med 3 stycken 3.5km-intervaller där varje genomfördes enligt 2km i 3:25 +2, 1km i 3:15 och sista 500m i 3:35 +4. I löpnotation blir detta 3x3.5 km (2km @3:25 +3, 1km @3;15 +1, 500m @3:35 +4), Pj: 3' @4:30. På pappret ser detta inte så blodigt ut men det ska dock poängteras att de där ynka procenten i lutning kan orsaka brutal skada särskilt i kombination med långa intervaller och hyfsad fart. Benen var väl helt ok och jag rullade igenom de två första serierna innan jag kom upp lite i puls på sista och fick trycka på lite. Skön känsla efter passet och att jag lyckats genomföra veckans tre hårda pass med gott utfall.

Under lördagen var det lugna familjeaktiviteter som gällde där bland annat Elias hade två fotbollsträningar. Under söndagen var det Premiärmilen ute på Norra Djurgården. Om jag var lite sugen på start innan loppet så blev jag desto mer sugen då jag väl tog mig ut till start. Jag hade planerat att genomföra mitt långpass före, under och efter loppet. Tanken med detta var att få lite sällskap under passet och även kunna heja och peppa på mina klubbkamrater och även Sandra Eriksson som nu gjorde sin andra tävling på lika många veckor.

Sandra fick ordentligt bra motstånd då både Lisa Nordén och Ulrika Flodin anmält sig till start. Sandra visade dock klass direkt, tog kommandot från start och kontrollerade sedan loppet ända in i mål. Imponerade så klart och henens form pekar rakt uppåt. Fortsätter det så här så kommer det gå ordentligt undan på banorna i sommar. Bland herrarna kom det att stå mellan fjolårssegraren Haben Idris och landslagsmannen Mikael Ekvall. Ekvall vägde dock tyngre och var den som skötte mesta delen av dragjobbet. I inledningen av andra varvet så började dock Ekvall få en lucka som han sedan kom att utöka in i mål och vann komfortabelt på nytt banrekord.

För min egen del fick jag som jag önskade. Sällskap innan loppet, härlig inspiration under tävlingen och sedan nerjogg tillsammans i gott sällskap. Totalt fick jag ihop 2:08 med en riktigt bra känsla genom hela passet. Veckan summerades till knappt 15 mil, tre intervallpass och ett långpass.

Inga kommentarer: