2013-03-05

Helg på hemmaplan

Efter förra veckans utflykt till Japan så var det skönt att ha en helg i egna hemmet. En möjlighet att vila ut lite samt leka ikapp med barnen. Som jag skrev tidigare drog jag igång träningen i mitten av förra veckan med lite lätt cykling för att sedan successivt växla upp löpningen försiktigt. Med tanke på hur sargade låren var under loppet samt bakgrunden med min ömmande fot så ville jag absolut inte göra om samma misstag som efter Stockholm marathon i fjol då jag ångade på för hårt direkt efter tävlingen. Jag har tre månader på mig att vässa upp formen ytterligare till Stockholm vilket känns som en ocean med tid med tanke på de fyra veckor förberedelse jag skrapade ihop innan Tokyo. Alltså, ingen anledning till att stressa fram mängd eller kvalité utan försöka lyssna på kroppens signaler fullt ut.

Låren ömmade en del inledningsvis men mot slutet av veckan började de återgå till normal funktion och jag kunde således öka mängden löpning. Eftersom min muskeltålighet var den faktor som begränsade mig mest under Tokyo så vill jag så klart nu komma ut och stärka upp den med löpning på asfalt. Under lördagen pep jag ut strax innan lunch för ett pass med Coachen och en annan klubbkamrat. Dessvärre tajmade vi detta pass med nysnö som föll ner från skyn som gjorde det ganska halt och förrädiskt utmed landsvägarna. Söndagens pass däremot körde jag på löpbandet då jag för allt i världen inte ville missa herrarnas avslutande 50km-lopp. Belöningen för detta var så klart Johan Olssons offensiva och fantastiska satsning som gav honom ett välförtjänt VM-guld. Tror nog min snittpuls under löppasset påverkades av loppet som jag följde intensivt.

Söndagskvällen avslutades med tekniksim för Elias då jag passade på att testa mitt nyinköpta kameraobjektiv.

3 kommentarer:

Martin sa...

70-200?

Patrik Engström sa...

Martin: Jepp, Canon EF 70-200/2,8 L IS II USM. En riktig bössa. Men det vet du ju redan eller hur? :)

Martin sa...

Ja det är en tung bekantskap, mycket trevlig inomhus då man kan köra låg bländare, snabb optik också.