2013-03-22

Var är våren?

Full fart på jobbet, full fart på vintern och full fart med löpningen. Det har varit en ganska hektisk period på många håll och kanter.

Jag börjar med vintern. Tja, vad kan man säga? Den vägrar släppa taget. Det känns hopplöst, idag fick jag bilder från Japan på blommande körsbärsträd. Samtidigt har vi snö i mängder och massor av minusgrader. Jag vet inte om någon råkat stänga av Golfströmmen men det är nog dags att slå på den nu.

I mitten av veckan hade jag återigen lyxen att få avverka ett av dagens distanspass tillsammans med Sandra Eriksson som tog sig ut till Kista för lite löpning i närområdet. Som vanligt fantastiskt gott sällskap och vi hann diskutera lite taktik och upplägg inför söndagens Premiärmilen där hon bland annat ställt mot en viss Lisa Nordén. Ute yrde snön ner från himlen och spacklade igen vägarna allt eftersom vi jobbade oss runt i Sollentuna. Jag vill ju helst visa upp Sverige från sin bästa sida och tipsa om fina löpvägar men det är liksom lite uppförsbacke när allt snöar igen och man knappt kan se framför sig då man måste kisa med ögonen.

Efter detta pass var det dagen efter dags för ett nytt intervallpass som var skissat till fyra stycken långintervaller i relativt högt tempo enligt: 4x3km @3:15/10/12, Pj: 3' @4:30. Detta kan översättas till fyra stycken trekilometersintervaller där varje kilometer skulle gå i 3:15/3:10/3:12-fart. Pausjoggen var satt till tre minuter i 4:30-fart. Kroppen har varit lite sliten av en mindre infektion. Jag har varit lite hängig och täppt i näsan. Ingen feber eller så men ändå inte fullt ös i kroppen. Hur som helst så tog jag mig igenom intervallerna med aningen högre plusvärden vilket bekräftade min känsla av en liten infektion.