2013-04-29

En helg i träningens tecken


Det har varit en minst sagt hektisk helg med massor av aktiviteter för barnen samt träning för min egen del. Som sig bör avslutade jag arbetsveckan med ett gott kvalitetsplans på fredagskvällen. Skissen var en ett längre pass med inslag av intervaller. Rycken gick runt 3:15-3:20 och kändes faktiskt bättre och bättre desto längre jag kom under passet och totalt sett skrapade jag ihop nästan 30 km.

Lördagen inleddes (tyvärr) direkt i ottan. Elias hade sin första fotbollsturnering för säsongen ute på Edsbergs sportfält. Grymt kul att se hur snabbt killarna blir bättre och bättre. Förutom bättre bollkontroll och teknik så tar de mera ansvar och hjälper varandra med att täcka ytor mm. Mellan matcherna hann jag med att pinna iväg knappt två mil i ett väldigt vackert motionsspår i närheten av Väsjön och Rösjön. Fantastiskt vackert och bitvis inbjudande kuperat! Fotbollen då? Ja, det blev två segrar och en oavgjord vilket så klart var kul för Elias och hans lagkamrater.


Under helgen har vi även haft besök av tre av Mamma Marikas systrar och deras barn. Hemma är det således fullt ös. Som mest var vi elva personer som var inkvarterade i det Engströmska hemmet.

Söndagen inleddes med aktivitet lika tidigt som på lördagen. Upp tidigt som attan i ottan för vidare avfärd till Elias simtävling. Förmiddagen spenderades således i aromer av klor och Elias tävlade i tre discipliner, bröst (25 m), rygg och frisim (50 m). Direkt att den var avslutad bytte jag om och pep ut på mitt sista överlånga långpass inför Stockholm Marathon. På papret stod det 165' där avslutande timmen skulle köras i ett lite ökande tempo.


Tyvärr hade jag inte lyckats skrapa ihop något sällskap på passet och iPodden glömde jag så klart i ryggsäcken. Bara att stänga av skallen och bege sig ut och nöta lite asfalt. Skalle och ben visade sig dock vara ruggigt sugna på löpning trots att jag grottat på ordentligt med träning under veckan. Faktum är att det känts oförskämt bra trots att jag loggar mer mil än jag någonsin gjort tidigare. Jag har egentligen bara gått och väntat på att klubban ska slå till men precis tvärtom har det bara rullat på och besvär. Jag styrde kosan genom Sundbyberg, Haga parken, Universitetet, Norra Djurgården, Bergshamra, ett varv runt Edsviken och sedan två avslutande varv genom Silverdal. Då passet var över 2:45 senare hade jag skrapat ihop 41.5 km och avslutat sista 12 km mellan 3:25-3:40. Och det bästa av allt var benen som inte ens var det minsta ansträngda. Ingen antydan till stumhet eller slitage, kändes nästan märkligt. Det som var min svaghet till Tokyo (för få mil löpandes på asfalt) är nu min absoluta styrka. Benen bara tuggar på och tuggar på. Kan jag krydda upp detta med bra flås så kan det bli hur skoj som helst på Stockholm marathon.


Veckan summerades upp till 183 km med två bra fartpass och ett riktigt gott långpass. De tre senaste veckorna har jag haft en bra mängdstege med 16, 17 och 18 mil. Jag har aldrig tränat så hårt tidigare och tror inte heller jag känt mig starkare någon gång. Jag har en bra grund nu att falla tillbaka på och om någon vecka ska börja trimma in kroppen mot mer marathoninriktad hastighet. Otroligt peppad!

4 kommentarer:

Kristoffer H sa...

Bra blogg du har. Skoj att läsa att formen är god, bådar gott inför sthlm marathon. Rätt coolt att du loggar nästan 42 km på 2.45 och det känns lätt.

Patrik Engström sa...

Kristoffer H:

Tack för pepp! Jo det har gått väldigt bra nu de senaste veckorna som jag tränat. Hoppas kunna hålla i det ända fram till Stockholm!

raybanoutlet001 sa...

ralph lauren
ugg boots
jordan shoes
nike roshe
ugg outlet
ugg outlet
ed hardy
jordan shoes
mont blanc outlet
oakley sunglasses

5689 sa...

zzzzz2018.10.11
christian louboutin outlet
coach outlet
longchamp
champion clothing
skechers shoes
canada goose outlet
ralph lauren polo
adidas yeezy
asics shoes
pandora outlet