2013-04-15

Helgrapport

Helgen har mestadels gått i träningens tecken. Som sig bör avslutade jag arbetsveckan (alternativt inledde helgen) med ett utökat distanspass med insprängda intervaller. Först inledde jag med 45 minuter i distansfart innan jag sedan körde 3x(3x4') @3:15-3:20, Pj 2', SPj 4'. Alltså tre serier med tre stycken 4-minuters intervaller där farten varierade lite mellan 3:15-3:20/km. Totalt sett skrapade jag ihop 27.5 km och benen levererade hela vägen.

Under lördag var det födelsedagskalas för Elias och hans kamrater. Vi hade bokat bord på en restaurang där vi först åt middag innan hela sällskapet fortsatte till en bioföreställning (Croodarna). Efter det tog Farmor och Farfar hand om barnen och jag och Mamma Marika fick en lugn lördagskväll i tv-soffan.

Under söndag sken solen och det värmde i dubbel bemärkelse då jag hade långpass inbokat och tyvärr inte lyckats få tag på något löpsällskap. Coachens skiss var 90 minuter i lugn kontrollerad fart runt 4:10 innan jag sedan skulle skruva upp farten successivt under de sista 45 minuterna ner till 3:45. Benen började bli lite slitna efter veckans ganska hårda träning men rullade på kilometer efter kilometer. Efter en sväng runt Sundbyberg, Hagaparken, Norra Djurgården och tillbaka hem så hade jag under 2:15 skrapat ihop 33 km och kunde summera upp veckan till 16 mil. Bara att läka ihop och fokusera vidare. Det två kommande veckorna blir ännu tyngre.