2013-04-04

Never Waste Good Legs

Kropp och ben har känts väldigt bra sedan Påsksmällen. Normalt sett brukar det vara lite tungt dagen efter en tävling men inte denna gång. Jag tar det som ett gott formbesked att jag återhämtat mig snabbt vilket tyder på att jag aldrig behövde ta i och jobba för mycket med syra under loppet. Syra tar längre tid för mig att återhämta mig från än ren muskelnedbrytning under till exempel ett längre snabbdistanspass i aningen lägre tempo än milfart. Men det är egentligen inte så konstigt med detta utan det återspeglar bara hur jag lägger upp min träning. Coachens skisser är ju satta mot de längre distanserna som marathon och det är helt enkelt den träningen som min kropp absorberar bäst och är mest lämpad för.

I takt med att benen som sagt känts pigga så har även de svaga vårtecknen gjort att löpsuget varit stort och de rena återhämtningsdistanspassen gått lite fortare än jag kanske önskat. Men som sagt, man brukar ju säga 'never waste good legs' så jag har bara låtit dem hållas och rullat på.

Denna vecka blir den sista för Fas 1 i marathonskissen, den fasen som ska stärka den aeroba kapaciteten. Jag har hittills lyckats genomföra alla skissens pass och dessutom kryddat upp den med nytt landsvägspers (Påsksmällen) så nog måste jag erkänna att jag är väldigt tillfreds med hur träningen gått sedan Tokyo Marathon. Låt oss bara hoppas att de två återstående faserna innan Stockholm går lika bra för då kan det bli riktigt kul den första juni!

Inga kommentarer: