2013-04-19

Regn, blåst och mil

Dagarna rullar på och träningen intensifieras så sakteligen. Jag fortsätter öka på mängden svagt nu under veckan och kryddar upp tillvaron med lite snabbdistanser också. Temperaturen har lyckats pressa upp sig några ynkliga grader till vilket så klart uppskattas men istället har nästan varje genomfört pass präglats av antingen spöregn eller kraftig blåst. Nåväl, så länge inte kroppen grinar allt för mycket tillföljd av de mil som den tuggar i sig så är jag nöjd.

I onsdags var Alvar sjuk och jag åkte förbi Farmor på morgonen och lämnade honom i hennes vård. Sedan under kvällen åkte jag tillbaka för att hämta hem honom men innan dess hann jag avverka en snabbdistans genom mina gamla jaktmarker i Kallhäll och Jakobsberg där jag vuxit upp. Snabbdistansen var skissad till 75 minuter i ökande fart från 4:05 ner till 3:20 men trots den besvärande blåsten så låg jag på lite hårdare än planerat och hade istället en ökande fart från 3:55 ner till 3:14 då passet var avklarat. Blåsten var som sagt lite besvärlig, främst för att löpningen blev ryckig.

Idag väntar det även celebert sällskap på kvällens snabbdistans i form av Uhrbom och Ullevi-Fredrik. Dessa två herrar är riktigt stygga och jag hoppas få några bra ryggar att följa under intervallerna vi ska köra. Jag ber att få återkomma med rapport av passet i kommande bloggpost. Tills dess, trevlig helg!