2013-04-11

Snabbdistans 75' @3:32

Sakta men säkert kryddas mängden nu upp vecka för vecka under april. Coachens nya skiss för fas 2 (stärka den aeroba uthålligheten) innebär mer mängd och länge och längre snabbdistanser. Farten på dessa är dock nerskruvade om man jämför med den föregående fasen vilket så klart är bra då jag annars hade tränat sönder mig direkt.

Gårdagens kvalitetspass bestod av en snabbdistans över 75 minuter i en fart mellan 3:40-3:50/km. Jag genomförde en kortare uppvärmning innan jag satte benen i rullning och snabbt hittade ett feel-good-tempo runt 3:37/km. Efter några kilometer hade jag fått upp ångan och allt kändes lätt och behagligt varvid tempot omedvetet ökades en aning. Efter de 75 mintuerna hade jag hunnit skrapa ihop 21.2 kilometer med snittfarten 3:32/km. Kanske lite onödigt fort men benen kändes så pass bra att jag bara lät dem rulla på. Dessutom var snittpulsen väldigt låg rakt igenom passet trots bitvis kuperad bansträckning vilket bekräftade den lätta känslan och att jag inte alls behövde anstränga mig. Befinner mig just nu i någon form av flow/rus. Allt går lätt. Distans, kvalité, långt eller kort. Allt känns bra och bara rinner av mig utan slitage. Vi får se hur länge denna känsla sitter i, min gissning är att den successivt ökande mängden inom kort kommer ta ut sin rätt.

4 kommentarer:

Sandra sa...

Känner ingen känslan. Typisk snabbdistanskänsla. Alltid rullande ben, alltid lite för snabbt. Dock springer jag nog inte riktigt sådär långt och sådär fort, men ändå! Härliga bilder i förra inlägget förresten! :)

Patrik Engström sa...

Sandra:

Haha, visst är det så. Frestades att låta benen bestämma farten istf Coachens skiss. Men när benen är på sådant humör känns det lite bortkastat att inte låta dem hållas. Rätt som det är, är det tvärtom och man måste kämpa för att få benen att leverera över huvudtaget.

Jag är hundra-procentigt övertygad om att du med minimal omställning tar klivet över till landsvägslöpning mot lite längre distanser när du är redo och hungrig för dig. Det ska bli ett sant nöje att se dig vrida ut och in på alla dina konkurrenter!

Anonym sa...

Hej!

Vad menar du är skillnaden på aerob kapacitet och uthållighet som utgjort dina två faser. Vanligen innebär ju aerob kapacitet att man förbättrar utnyttjandegraden dvs uthålligheten. Medan aerob effekt är taket(VO2max), som du hade fokus på i fas 1.

/ChristianUnknown sa...

michael kors outlet online
coach outlet store
jordan shoes
burberry outlet
mulberry outlet
hollister clothing store
pandora outlet
louis vuitton
moncler outlet
jordan 13
20161215caihuali