2013-04-08

Tvärnit på löpband

Den förkortade arbetsveckan förra veckan uppskattades så klart mycket. Lite tyngre idag då jag under morgoncyklingen till jobbet insåg att man skulle behöva logga fem dagar istället för den betydligt mildare fyradagarsvarianten. Nåväl, en sedvanlig bloggpost på måndag brukar innebära en liten tillbaka blick på den gångna veckans träning och helgaktiviteter.

Vad gäller det sistnämnda så var det inga direkta förändringar i rutinerna. Barnen hade fotbollsträning, tekniksim/simskola och spenderade natten mellan lördag och söndag hemma hos Farmor och Farfar. Under den tiden passade jag och Mamma Marika på att handla lite mat och själva pusta ut. För min egen del hann jag även med ett mycket välbehövligt och uppskattat besök hos kiropraktorn Salov. Efter maran och de följande träningsveckorna så har ryggen känts lite stel och det var således skönt att få den servad och besiktigad.

Jag hann även med ett intervallpass på löpbandet hemma under söndagen. Skissen var sex stycken tvåtusingar enligt: 6x2km @ 2x3:08, 2x3:12, 2x3:05, Pj: 2' @4:25. Ett ganska hårt pass men eftersom benen känts väldigt bra på sistone och formen bara bättre och bättre så var jag helt övertygad om att ta mig igenom det utan problem. Utfallet blev även så, jag rullade enkelt igenom dessa intervaller en efter en tills det återstod 350 meter på nästsista. Då utan förvarning slog jordfelsbrytaren till och det blev kolmörkt i källaren samtidigt som bandet tvärnitade in från 19.5 km/h (3:05/km). Balanssinnet sattes verkligen på sin yttersta spets då men på grund av någon obegriplig anledningen lyckades jag stå kvar. Svor lite inombords och kastade mig sedan i ny utomhusmundering och avslutade den sista tvåtusingen utomhus i... snöyra. Man måste älska den här våren. Den har verkligen bjudit på allt utom just det där våriga. Det börjar bli tjatigt men jag är så oerhört innerligt genomtrött på den här vinterkylan som vägrar släppa greppet.

Hur som helst så loggade jag lite över 14 mil under veckan och det känns verkligen som om formen är på väg mot någoting riktigt bra. Denna vecka är den första i den andra marathonförberedande fasen vars syfte är att stärka den aeroba uthålligheten. Nu ska det springas lite längre snabbdistanser i aningen lägre fart. Jag är otroligt sugen och hoppas kunna vässa upp formen ytterligare ett par snäpp under denna period.