2013-05-29

Det drar ihop sig

Dagarna går och datumet till Stockholm Marathon kryper allt närmre. Jag själv försöker inte tänka allt för mycket på lördagens asfaltsdrabbning utan tar en dag i taget och inte stressa upp mig i onödan. Saker som får tankarna att vara ockuperade på annat håll uppskattas så klart mycket i situationer som dessa. Igår var det dags för jobbets traditionella sommarkonferens som var belägen vid Almåsa. Ett mycket trevligt konferenscenter precis nere vid havet i Skärgården.

Förmiddagen och eftermiddagen spenderades med intensivt konfererande. Lunchen intogs på restaurangen Svartkrogen som verkligen gjorde skäl för sitt namn. I kompakt beckmörker blev vi bordsplacerade och serverade en måltid så att vi fick prova på hur det är för synskadade. Upplevelsen var mäktig och skakande. Det är sannerligen inte lätt att inte kunna se sig själv, sina bordsgrannar eller tallriken med maten på för den delen. Under ganska stor frustration från min sida fick man treva sig fram, hälla upp vatten försiktigt, skapa sig en bild om vad som låg på tallriken, dela bitarna med kniv osv. Otroligt svårt och det hela försvårades av det faktum att jag var superhungrig och dessutom kolhydratsladdade. Faktum var att jag smög ner fingrarna några gånger i maten för att hjälpa till med födointaget. Som tur var såg ingen av mina bordsgrannar det.

Kvällen avnjöts med en härlig måltid och sedan var det livliga diskussioner med kollegorna om allt mellan himmel och jord. Väldigt lite löpsnack vilket passade mig gott.

Inga kommentarer: