2013-05-02

Första maj

Det här med att vara ledig mitt i veckan det är fina grejer det! Jobba två dagar, få en återhämtningsdag och sedan ytterligare två arbetsdagar. Blir minst sagt lite lättare då. Till på köpet låg jag back med sömnen och vilan efter helgen då Elias hade både fotbollsturnering och simtävling med tidiga starter på lördag och söndag.

Försökte därför vila ut lite extra (läs: så gott det gick) igår innan jag och barnen åkte ner till fotbollsplanen och spelade lite boll. Det var solsken och lite vårvibbar vilket så klart var extra inbjudande. Elias och Venla spelade match tillsammans med några andra barn i närområdet medan jag och Alvar tränade på lite skott och passningar. Alvar är för kul, trots att han är 2.5-år vägrar han spela med en lättare och mjukare boll. Han ser storebror och storasyster spela med 'riktiga' bollar och ska då bestämt göra det samma. Det hela ser lite roligt ut då bollen är så stor att den mer eller mindre når honom till knäna men trots det lyckas han sparka iväg bollen riktigt bra.

Efter lunchen som bjöd på hemmagrillade hamburgare (läs: McEngström) så var det dags för en lite mildare form av tröskel/snabbdistans. Skissen var 85 minuter mellan 3:40-3:50/km vilket såg ganska lätt och behagligt ut på papret. Jag mötte upp klubbisen Patrik Eklund med sitt färska nya marapers på 2:32 satt i Paris samt Ullevi-Fredrik vid Överjärva och tillsammans arbetade vi oss genom Hagaparken, förbi Universitetet, ett varv på Premiärmilsbanan och sedan tillbaka till Överjärva via Bergshamra och Ulriksdal. Nedrans fin runda och trevlig sällskap, allt kryddat med behagligt vårväder och denna gång en måttlig vind. Skönt att slippa just denna vind som under de senaste veckorna varit bitvis påfrestande under passen, framför allt då det ska springas lite snabbare. Totalt sett skrapades det ihop drygt 24 km där snittfarten hamnade på cirka 3:37 vilket var lite under den aviserade. Känslan under passet var dock klockren, komfortabel och nästan helt utan ansträngning. Formen har verkligen känts bra på sista tiden, kan inte begära mer just nu.

Inga kommentarer: