2013-05-15

Gott sällskap

Tillbaka i Sverige efter den korta men ack så uppskattade ledigheten i Finlandslandet. Hemresan gick via Turku och vi anlände på morgonen till Sverige suligt tidigt på måndag morgon. Bara att bita i det sura äpplet, kliva upp och ta sig an vardagsuppgifterna. Hem, packa upp, frukost, barnen till skola och dagis och sedan raskt vidare till jobbet. Allt detta hinner man tydligen med på morgonkvisten när färjan anländer strax innan 06:00.

På jobbet var det lite segt men efter några koppar kaffe och sedan ett härligt distanspass med den färska finska terrängmästarinnan Sandra Eriksson lättade upp det hela. Sandra hade i suverän stil sprungit hem terrängguldet hemma i Finland dagen innan och bjöd så klart på en massa löpgodis i form av rapporter från loppet. Sandras form är verkligen god (och stigande!) så det blir väldigt spännande att följa henne nu när bansäsongen strax drar igång. Både Sandra och jag var lite slitna sedan antingen hård träning eller tävling så vi höll nere på tempot och jobbade oss runt en slinga i Ursviksskogarna och njöt av det vackra vädret. Löprundan avslutades sedan med en gemensam lunch. Så här skulle alla lunchar vara!

För min egen del består denna vecka antingen av stenhårda pass eller lättare utfyllnadspass. Färre och färre junkmiles men en ökad mängd kilometer i nära tävlingsfart. Jag har tagit det lite lugnt under måndag och tisdag men har idag två ruggiga pass på schemat. Det är dags för en klassisk marathonförberedande komponent: dubbelblock. Två pass på cirka 22 km i hyfsat tempo som genomförs samma dag. Det är bara att hoppas på att benen är på humör och att jag kan glida igenom det första passet utan så stort slitage.

Inga kommentarer: