2013-05-27

Kalas, fotboll och bowling

Venla fyller sex år och kammar hem en ny stilig ryggsäck.

Den gångna helgen hade ovanligt många olika inslag och aktiviteter. Först ut var det Venlas sexårskalas på fredagskvällen. Farmor och Farfar kom över för att gratulera henne och tillsammans åt vi middag och avslutade sedan kvällen med tårta och presenter. Venla kammade hem en ny stilig ryggsäck, kläder, sommarskor och planenligt en stor Legokartong.

Lördagen inleddes i rask takt direkt på förmiddagen. Elias hade fotbollsturnering vilket var spännande då det verkligen gått bra för laget denna vår. Nästan uteslutande segrar och det är lite häftigt att se hur fort grabbarna lär sig spela boll. Ta ansvar, täcka yta, påminna varandra om markering, passa istället för att gå själv och så vidare. Listan kan göras lång men som fotbollsfostrad förälder (långt innan löpningen kom in i bilden) så är det väldigt kul att stå bredvid och heja på. Elias lag spelade sammanlagt tre matcher och det blev vinster i samtliga, inte ett insläppt mål och Elias svarade för hälften av målskörden framåt samt några assists. Bra drag och fokus i laget som verkar vara vältränat, motståndarna bokstavligen sprangs sönder från anfall till försvar. Kul att se att spelarnas kondition bär avtryck på resultat och prestation. Lördagen avrundades sedan med matshopping och lite utomhus grillning i vackert väder. Mycket uppskattat så klart.

Elias utmanar...

... rycker sig loss

... och går på avslut!

Vid lunchtid på söndagen var det dags för Venlas 'andra' kalas, denna gång hade hon tillsammans med en dagiskamrat som fyllde år samtidigt bjudit in alla barn från dagisavdelningen till ett bowlingkalas. Två timmar med 24 barn kan skrämma de flesta föräldrar men Venlas dagisgrupp är märkligt lugna och kontrollerade. Detta i kombination med en timme med intensiv bowling och sedan påföljande korv, tårta och godiskäkande gjorde att hela tillställningen gick snabbt, smidigt och faktiskt inte slet alls så mycket som jag hade räknat med. Viktigast av allt var att Venla var mäkta nöjd med tillställningen. Söndagskvällen avslutades i vanlig ordning med simskola för Venla (Elias tekniksim är slut för terminen).

Som sagt, en intensiv helg med ovanligt många inslag och aktiviteter!

Venla och hennes dagiskamrater bowlade intensivt

Även Alvar fick prova på att bowla fast han gillade nog mest sitt godis.